Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Spursi vodili

VIDEO: Sjajni Rooney s dva gola donio bod Unitedu u Londonu

Derbi utakmica 13. kola engleskog nogometnog prvenstva između Tottenhama i Manchester Uniteda na White Hart Laneu završila je podjelom bodova 2-2...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Tottenham je vodio u dva navrata, a aktualni engleski prvak, koji je igrao bez ozlijeđenog Robina van Persieja (prepone), se dva puta vraćao golovima Waynea Rooneyja.

Prvi gol na susretu za 1-0 vodstvo "spursa" zabio je Kyle Walker u 18. minuti iz slobodnog udarca. Pucao je ispod živog zida u kojem su svi igrači skočili, pa je lopta prošla ispod njih i prevarila Unitedovog vratara Davida De Geu koji je otišao u suprotnu stranu.

Na 1-1 izjednačio je Rooney u 32. minuti, a nakon ubacivanja sa strane, loptu mu je nespretno primirio upravo Walker. Rooneyju potom s pet metera nije bilo teško zatresti mrežu. Na novo vodstvo "spursa" čekalo se do 54. minute, a strijelac je bio Sandro iz sjajnog dalekometnog udarca. Njegov je udarac s dvadesetak metara odsjeo u samim rašljama nepomičnog De Gee.

Konačnih je 2-2 postavio Rooney iz jedenaesterca već tri minute nakon drugog gola londonskog sastava. U kaznenom prostoru vratar Tottenhama Hugo Lloris oborio je Dannyja Welbecka, a Rooney je bio siguran izvođač s bijele točke. Dvama golovima došao je do brojke od njih osam ove sezone.

Nakon 13 kola osmoplasirani Manchester United za vodećim Arsenalom zaostaje devet, a devetoplasirani Tottenham 10 bodova.(TS)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider