Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Torres se vraća kući

Simeone najavio večerašnji spektakl: 'Da, imamo sličnosti s Chelseajem'

Diego Simeone, trener madridskog Atletica, kaže da je vratar njegov momčadi Thibaut Courtois uzbuđen što će braniti protiv Chelseaja, kluba koji ga je poslao na posudbu u Atletico…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Sjajni 21-godišnji vratar belgijske reprezentacije Thibaut Courtois već treću sezonu je na posudbi na Vicente Calderonu. Kada je Courtois odlazio na posudbu u Atletico, u ugovor o posudbi stavljena je klauzula prema kojoj belgijski reprezentativac ne može igrati protiv Chelseaja ukoliko Atletico ne plati londonskom klubu četiri i pol milijuna funti.

Predsjednik Atletica Enrique Cerezo izjavio je kako u slučaju dvoboja protiv Chelseaja neće računati na Courtoisa jer si ne mogu priuštiti plaćanje tolike odštete. Ždrijeb je, pak, odlučio kako će se u polufinalu Lige prvaka sastati baš Atletico i Chelsea.

Međutim UEFA je razveselila Madriđane. Krovna europska nogometna organizacija proglasila je klauzulu nevažećom u ovom slučaju i dopustit će nastup Courtoisu jer želi zadržati integritet sportskog natjecanja.

Courtois će, tako, nastupiti za Atletico u utorak protiv Chelseaja u prvom polufinalnom dvoboju, kao i u uzvratnom.

''Njegovo stanje uma je potpuno jednako kao i kod ostalih naših igrača. Svi su puni entuzijazma. Znaju kakva je važnost ogleda ove utakmice. Kako za njih, tako i za klub. Ali, nikakve riječi ovdje nisu važne. One služe samo kako bi se punile naslovnice'', veli Simeone, koji je priznao kako između njegove momčadi i Chelseaja ima sličnosti.

''Da, imamo neke slične karakteristike. Obje momčadi imaju dobre obrane, obje momčadi igraju direktnu napadačku igru i jake su u prekidima. Takve karakteristike i njih i nas vode u borbe za trofeje. Poštujemo našeg suparnika, ali usredotočeni smo samo na nas'', veli Simeone.

Osvrnuo se i na povratak Fernanda Torresa na Vicente Calderon. Torres je igrao za Atletico od 2001. do 2007. godine kada je prešao u Liverpool, a od 2011. godine je Chelsejav član. U zadnje vrijeme se podosta nagađalo kako bi se Torres idućeg ljeta mogao vratiti u Atletico.

''Ovaj klub voli Fernanda, kao što i on voli ovaj klub. Ima dobre uspomene iz vremena dok je igrao za Atletico. Držim da će na zagrijavanju prije utakmice i na kraju dvoboja dobiti ovacije od naših navijača. On će uvijek biti jedan od nas u Atleticu'', rekao je Simeone.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider