Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Neka druga vremena

Sezona za zaborav: ManUtd-u se ovo nije dogodilo od 1990. godine

Udruga profesionalnih igrača (PFA) u Engleskoj i Walesu izabrala je najbolju premierligašku momčad u sezoni 2013/14 u kojoj dominiraju Liverpoolovi i Chelseajevi nogometaši, ali nema nijednog iz Manchester Uniteda…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Podsjećamo, u momčad godine su izabrani: Čech (Chelsea) - Shaw (Southampton), Kompany (City), Cahill (Chelsea), Coleman (Everton) - Hazard (Chelsea), Yaya Touré (City), Gerrard (Liverpool), Lallana (Southampton) - Suarez (Liverpool), Sturridge (Liverpool).

Prvi puta od sezone 1989/90 u najboljih 11 nema nijednog igrača iz Manchester Uniteda, koji je tada osvojio razočaravajuće 13. mjesto, pa je Alexu Fergusonu bio ugrožen posao na klupi. No, ostao je na njoj sve do kraja prošle sezone. Sve ostalo je povijest.

Ferguson je u mirovinu otišao s 13 osvojenih naslova prvaka Engleske. Prvi je osvojio u sezoni 1992/93, a zadnji 20 godina nakon toga. U najboljoj momčadi sezone u njegovom su mandatu bila izabrana 32 različita igrača iz Manchester Uniteda. Rekorder sa šest nominacija je legendarni Ryan Giggs, kojeg je klub proteklih dana postavio na klupu umjesto smijenjenog Davida Moyesa, pod čijim je vodstvom klub s Old Trafforda prolazio kroz očajnu sezonu… (TS)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider