Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Senzacija Betisa

Sevilla zabio Sevilli za veliku pobjedu, Benfica šokirala Tottenham

Seviljski gradski derbi u sklopu osmine finala Europa lige donio je senzaciju. Betis je kao gost na Sanchez-Pizjuanu svladao favoriziranu Sevillu s 2-0 i napravio ogroman korak ka četvrtfinalu...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Betis je na posljednjem mjestu u španjolskom prvenstvu i gotovo je siguran putnik u drugu ligu. Kao takav je trebao biti autsajder u okršaju protiv kvalitetnijeg gradskog rivala, ali sve su prognoze pale u vodu u prvoj utakmici osmine finala.

Poveo je Betis u 15. minuti kada je Leo Baptistao glavom pospremio u mrežu loptu koju mu je nabacio Juanfran. Prednost su gosti povećali u 77. minuti, a Sevillu je simbolično srušio - Sevilla. Baptistao je ovaj put bio asistent, a Salvador Sevilla se riješio Federica Fazija i matirao Beta za konačnih 2-0.

Naš je Ivan Rakitić odigrao svih 90 minuta za Sevillu koja će za tjedan dana biti u ''nemogućoj misiji'' na stadionu Benito Villamarin.

Inače, utakmicu na Sanchez Pizjuanu s tribina je pratio predsjednik HNS-a Davor Šuker.

U talijanskom okršaju Fiorentina je napravila ono što ove sezone u Seriji A nije uspjelo nikome: izvukla se bez poraza na gostovanju kod Juventusa. Dvoboj je završen neodlučeno 1-1. Arturo Vidal je doveo Torineze u vodstvo već u trećoj minuti, a za Toskance je u 79. minuti izjednačio njemački reprezentativac Mario Gomez kojem je to prvi pogodak poslije višemjesečnog izbivanja s travnjaka zbog ozljede. Naš Ante Rebić nije bio u kadru Fiorentine.

Velik je posao u Londonu napravila Benfica koja je na White Hart Laneu nadigrala Tottenham s 3-1. Rodrigo je u 30. minuti donio prednost gostima, a povećao ju je Luisao u 58. minuti. Christian Eriksen je pogotkom iz slobodnog udarca vratio nadu ''spursima'', ali u 84. minuti je Luisao svojim drugim golom osigurao lisabonskom klubu veliku prednost pred uzvrat. (TS)

Golove utakmice Tottenham - Benfica možete pogledati OVDJE.

Europa liga, osmina finala (prve utakmice):

Basel - Salzburg 0-0

Porto - Napoli 1-0 (Martinez 57)

Ludogorec - Valencia 0-3 (Barragan 5, Cartabia 33, Senderos 59)

AZ Alkmaar - Anži 1-0 (Johannsson 31 - 11m)

Juventus - Fiorentina 1-1 (Vidal 3 / Gomez 79)

Lyon - Viktoria Plzen 4-1 (Fofana 12, 70, Lacazette 53, Mvuemba 61 / Horava 2)

Sevilla - Betis 0-2 (Baptistao 15, Sevilla 77)

Tottenham - Benfica 1-3 (Eriksen 64 / Rodrigo 30, Luisao 58, 84)
 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider