Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Ples milijuna

Seoba trenera svjetske klase: Kamo će velike zvijezde?

Falcao u Monacu, Neymar u Barceloni. To su prvi bombastični transferi igrača, ali ovo ljeto kao rijetko koje burno je i kad su u pitanju transferi trenera. Mourinho se presretan vratio u Chelsea, no gdje će Ancelotti, Heynckes ili Mancini?

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Posljednja utakmica na Bernabeu bila je ogledni primjer Mourinhove ere u Realu. Neviđena medijska pompa s nedovoljnim rezultatskim pokrićem. Tri sezone na klupi „kraljevskog kluba“ donijele su mu tek tri trofeja, od toga samo jedno prvenstvo, ali i brojne probleme.

U Chelseaju ga čeka gotovo 12 milijuna eura po sezoni, tri manje nego u Realu, no novo predstavljanje na Stamford Bridgeu Portugalac jedva čeka.

"Jako sam sretan. Moram se dobro pripremiti da ne budem preemotivan kad se ponovno pojavim u Chelseaju. Odluka o povratku bila je vrlo laka. Našao sam se s vlasnikom kluba i sve smo dogovorili u pet minuta", kazao je Mourinho.
Voditi druge momčadi protiv Chelseaja, danas priznaje, bilo mu je najgore nogometno iskustvo.

 

 

"To nije bila normalna situacija. Ja pripadam Chelseaju i njegovim navijačima, ali ne dolazim kako bih živio na starim uspjesima. Želim krenuti od nule."

A Real je kao njegovu zamjenu želio onoga koji je ove godine osvojio sve. No, Jupp Heynckes odlučio je uzeti pauzu:
''Odluku sam donio još prošloga ljeta, nakon poraza u finalu Lige prvaka od Chelseaja. Jednostavno sam shvatio da me trenerska pozicija u Bayernu previše iscrpljuje", kaže Heynckes.

Ali, to ne znači i definitivan kraj karijere.
'' Ovo samo znači da neću prihvatiti nijednu ponudu koja je pristigla i da idem na odmor."

Real se tako okreće Carlu Ancelottiju. 13,5 milijuna eura po sezoni koje ima u PSG lako će isplatiti, no problem je što ga bogati PSG-ovi šefovi ne puštaju.

"Imamo još jednu godinu ugovora s Carlom. Vidjet ćemo što će se dogoditi, ali što se nas tiče, sve je jasno. On bi trebao ispoštovati svoje obaveze do kraja. Želimo da ostane", ističe Nasser Ghanim Al-Khelaïfi, predsjednik PSG-a.

Kamo će Roberto Mancini nakon otkaza u Cityju, preuzima li Manuel Pellegrini Monaco? Neobična seoba trenera svjetske klase, jedna je od posebnosti nadolazećeg prijelaznog roka.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Hoće li Cristiano Ronaldo otići iz Reala ovog ljeta?

Ukupno glasova:

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider