Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Hull prošao bez Jelavića

Senzacija u FA Cupu: Trećeligaš stigao do polufinala!

Nakon Premierligaša Arsenala, trećeligaš Sheffield United postao je drugi klub koji je osigurao nastup u polufinalu najstarijeg klupskog nogometnog natjecanja – FA Cupa.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Sheffield je pred svojim navijačima slavio protiv posljednjeplasiranog sastava engleske druge lige (Championship) Charlton Athletica s 2:0. Oba su pogotka pala u nastavku susreta i to u razmaku od svega dvije minute. Domaćine u vodstvo u 65. minuti doveo Ryan Flynn, da bi dvije minute kasnije John Brayford stavio točku na i velikoj pobjedi tek 11. sastava engleske treće lige (League One).

Sheffield United je kroz povijest, u prvoj četvrtini prošlog stoljeća i posljednjoj godini 19., u četiri navrata osvajao FA Cup, dok je 1901. i 1936. godine bio finalist.

U drugoj utakmici Hull City je, također na svom terenu, bez Nikice Jelavića izbacio Sunderland s 3:0. Sva tri pogotka pala su u drugoj dijelu, a goste je načeo u 68. minuti stoper Curtis Davies, da bi priču dovršili Meyler i Fryatt.

FA Cup, četvrtfinale:

Sheffield United - Charlton 2:0 (Flynn 65, Brayford 67)

Hull City - Sunderland 3:0 (Davies 68, Meyler 72, Fryatt 77)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider