Nogomet
SPORTOVI
breaking news !: VIDEO Snimka koja otkriva kako je atentator napao Fica: Otkriveno što je izgovorio prije nego što je zapucao
Nogomet
pellegrini kupuje

Šahtar prodao zvijezdu Cityju i ekspresno našao zamjenu

Brazilski 27-godišnji nogometaš Fernandinho je i službeno postao pojačanje Manchester Cityja, aktualnog engleskog doprvaka...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Kao i skoro uvijek dosad, kada su u pitanju engleski klubovi, javnost nije upoznata s financijskom pozadinom transfera, makar otočki mediji nagađaju da je u pitanju plaćena odšteta od 30 milijuna eura. Fernandinho je navodno potpisao četverogodišnji ugovor.

''Ovo je velika promjena za mene i izazov. Dugo sam čekao ovakvu šansu, a dolazak u Manchester City i englesku Premierligu za mene je san. Moje su ambicije velike i želim da pokušamo osvojiti baš svaki trofej za koji igramo'', rekao je Fernandinho koji je ovaj tjedan uspješno prošao i liječničke testove u svom novom klubu.

Recimo da je iz Atletico Paranaensea Fernandinho daleke 2005. godine došao u Šahtar gdje se zadržao sve do ovog ljeta.

U redovima krajinskog nogometnog prvaka nisu gubili vrijeme nakon prodaje Fernandinha. Ekspresno je dovedena njegova zamjena u veznom redu, a riječ je o Wellingtonu Nemu (21). Brazilski veznjak u Šahtar dolazi iz Fluminensea uz odštetu od 9 milijuna eura, a potpisao je petogodišnji ugovor.

''Jako sam sretan što sam stigao u Šahtar. Znam da je ovaj klub navikao na pobjeđivanje i to je jedan od razloga zašto sam potpisao, a drugi je bio kontigent brazilskih igrača. Znam da mi treba vremena da se prilagodim na europski nogomet, ali spreman sam za to'', rekao je Wellington Nem.

U klubu u kojem kapetansku traku nosi Darijo Srna Wellington Nem će se priključiti cijeloj niski brazilskih igrača među kojima su Ismaily, Ilsinho, Alan Patrick, Alex Teixeira, Douglas Costa, Taison, Maicon Oliveira i Luis Adriano.(TS)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider