Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Cifra od koje boli glava

Rooney preskočio Ronalda: Najplaćeniji nogometaš na svijetu!

Engleski nogometni reprezentativac Wayne Rooney produljio je u petak ugovor s Manchester Unitedom do 2019. godine, objavio je klub...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Dosadašnji je ugovor 28-godišnjem napadaču istjecao 2015. godine i sve donedavno se nagađalo da bi mogao otići na ljeto, ali novim se potpisom dugoročno vezao za klub. Dogovoreno je i da će nakon umirovljenja postati ambasador Manchester Uniteda, što je uloga koju imaju mnogi bivši igrači ovoga kluba, kao i legendarni menadžer Sir Alex Ferguson.

Rooney je došao u United 2004. godine iz Evertona. Odigrao je dosad 430 utakmica za ''crvene vragove'' i postigao 208 golova što ga svrstava na četvrto mjesto vječne ljestvice klupskih strijelaca iza Bobbyja Charltona (249), Denisa Lawa (237) i Jacka Rowleyja (211). Nakon produljenja ugovora prilično je izvjesno da će Rooney postati i najbolji Unitedov strijelac u povijesti.

Iako službeni podatak nije objavljen, engleski mediji pišu da novi ugovor Rooneyju jamči vrtoglavih 363.000 eura tjedne plaće. Na godišnjoj razini to je oko 18.8 milijuna eura, što znači da će Rooney imati veću godišnju plaću od Cristiana Ronalda, koji navodno zarađuje u Realu 17 milijuna eura godišnje. Ako su ove brojke točne, Rooney je postao najplaćeniji nogometaš na svijetu.

"U kolovozu će se navršiti deset godina moga boravka na Old Traffordu. U tom sam razdoblju igrao s fantastičnim igračima i osvojio sve čemu sam se nadao kad sam prvi put potpisao. Sada kao jedan od iskusnijih igrača imam priliku pomoći mladima da se probiju i postanu dio nove velike Unitedove momčadi. Uvjeren sam da je pred klubom početak novog uspješnog poglavlja u povijesti", naglasio je Rooney nakon potpisa ugovora. (I.M./TS)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider