Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Prijatelju, volim te!

Ronaldo darovao Barcelonina 'totema': Što će reći Messi?

Ronaldinho je dobio na dar dres s potpisom i posvetom Cristiana Ronalda, najveće zvijezde Real Madrida...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Ronaldinho, negda najbolji nogometaš svijeta, pohvalio se na svojem facebook profilu s dresom Real Madrida koji mu je darovao glavom i bradom Cristiano Ronaldo, najveća zvijezda "kraljevskog kluba".

„Dečki, pogledajte kakav sam dar dobio od Ronalda“, napisao je Ronaldinho dodavši kako se Ronaldo potpisao na svoje dres s posvetom: Prijatelju, volim te!

 

Ovim je potvrđeno prijateljstvo između dva velika nogometaš. No, neki se pitaju što će na sve reći Lionel Messi, najveći Ronaldov suparnik i bivši Ronaldinhov suigrač i učenik.
Ronaldinho je godinama bio „totem“ Barcelone, Messi prije Messija. Brazilac je za mnoge navijače Barcelone, ali i njezine igrače najzaslužniji za meteorski uspon katalonskog diva u posljednjih desetak godina.

S Ronaldinhovim dolaskom u Barcelonu 2003. uslijedio je preokret mentaliteta na Camp Nou. Barcelona se od gubitničke pretvorila u pobjedničku momčad, a u sljedećih nekoliko Brazilac je bio predvodnik momčadi koja će postati jedna od najboljih svih vremena. Pod Ronaldinhovim mentorstvom Lionel Messi ušao je u prvu momčad Barcelone i uskoro postao najbolji nogometaš na svijetu.

Iako je igrao u Barceloni, velikog Brazilca su neobično cijenili i u Madridu. U kolektivnom pamćenju ljubitelja nogometa ostao je „standing ovation“ Santiago Bernabeua brazilskom velemajstoru nakon fantastične predstave koju je pružio 2005. kada je Barcelona pregazila Real s 3:0, a Ronaldinho je postigao dva sjajna gola.

Ronaldinho je postao prvi igrač Barcelone nakon Diega Maradone kojeg su navijači Reala ispratili s travnjaka gromoglasnim pljeskom. Iako Ronaldinho i dalje tvrdi da mu je Barcelona u mislima i srcu, očito ne zazire od prijateljstva s igračima koji nose Realov dres.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider