Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Bit će vruće

Roberto Martinez 'poklopio' Davida Moyesa: Je li u pravu?

Menadžer Evertona Roberto Martinez uputio je uoči dvoboja protiv Manchester Uniteda (nedjelja) kritike svome prethodniku na klupi Davidu Moyesu...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Prošlo je ljeto David Moyes nakon 11 godina na klupi Evertona otišao u Manchester United gdje je naslijedio dugovječnog trenera Alexa Fergusona. Prva sezona na Old Traffordu za 51-godišnjeg škotskog stručnjaka nije bila nimalo uspješna. Još uvijek aktualni prvak trenutno se nalazi tek na sedmom mjestu u Premierligi i mogao bi ostati čak i bez plasmana u Europa ligu.

Više puta tijekom sezone Moyes je za loše rezultate okrivio nedovoljno jaku momčad, a to je argument koji se nimalo ne sviđa Martinezu. Pogotovo kad se uzme u obzir da je United prošlo ljeto doveo Marouanea Fellainija iz Evertona, a u siječnju i Juana Matu iz Chelseaja.

''Manchester United je još uvijek prvak i nije izgubio nijednog igrača u odnosu na prošlu sezonu. Upravo suprotno, doveo je još dvojicu igrača. Unitedova momčad je veća i bolja nego što se govori'', istaknuo je Martinez.

Španjolski stručnjak se protivi i Moyesovoj tezi da je Unitedova momčad prestara.

''Tko su ti Unitedovi veterani? Rio Ferdinand? Koliko je on utakmica odigrao ove sezone? Ne baš puno, baš kao i Ryan Giggs. Možemo pogledati Chelsea i reći da on ima još stariju momčad. U nogometu stvari nisu tako jednostavne, nije sve crno i bijelo. Kad se pobjeđuje, onda se ne govori o staroj, nego o iskusnoj momčadi. Kad se gubi, onda ispada da igrači praktički nemaju noge. Istina je negdje u sredini. Chelsea se bori za naslov, a ima više iskusnih igrača od Uniteda'', dodao je Martinez.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider