Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Barci treba 'paprike'

Revolucija na Camp Nou: Svi na transfer listi osim petorice nedodirljivih!

Dolaskom Luisa Enriquea na klupu Barcelone zapuhali su neki novi vjetrovi na Camp Nou.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Čini se da je na Camp Nou došao kraj politike 'vreće bez dna' - Barcelona mora prodavati da bi kupovala. Josep Maria Bartomeu, predsjednik Barcelone, istakao je kako nije riječ o revoluciji, već o evoluciji „blaugrane“. Kako god, Barcelona će ovog ljeta biti iznimno aktivna u prijelaznom roku. Svima je na Camp Nou jasno da su neki igrači iz zlatne generacije dali svoje i da se mora krenuti u rekonstrukciju momčadi.

Bura u Barceloni: Messi prvi put u karijeri najavio senzaciju!

Međutim, to neće biti nimalo lak zadatak, jer budžet za kupovinu igrača neće prelaziti 50 milijuna eura, a jasno je da to neće biti dostatno za kupovinu dostatnog broja pojačanja. Nameće se zaključak: da bi kupovala, Barcelona će morati i prodavati. To je ipak poprilična novost jer Barcelona u pravilu nije prodavala igrače da bi zaradila. Španjolski mediji spekuliraju kako su na transfernoj listi svi osim petorice nedodirljivih: Messija, Neymara, Inieste, Busquetsa i Piquea.

Barcelona je ovim potezom poslala poruku svojim igračima da vrlo lako mogu odlepršati s Camp Noua ako ne budu pružali ono što se od njih očekuje. Na tržištu je izloženo 17 igrača, a plan je dovesti sedam ili osam pojačanja za stotinjak milijuna eura. Dakle, prodajom treba namaknuti oko 50 milijuna eura. Enrique je najavio kako će više forsirati igrače iz omladinskog pogona Barcelone koje jako dobro poznaje još iz vremena dok je radio u mlađim kategorijama katalonskog kluba.

„Znam da postoji vrlo interesantna skupina mladih igrača koji puno obećavaju. U njima vidim veliki potencijal. Uvjeren sam da će u bliskoj budućnosti biti dio prve momčadi“, najavio je Enrique koji je svojedobno trenirao Tella, Bartru, Montoyu i Sergija Roberta, koji su trenutačno članovi A momčadi, a odmah po preuzimanju mjesta glavnog trenera Barcelone vratio je na Camp Nou Rafinhu i Deulofeua s posudbi iz Celte i Evertona.

Enrique planira iz Barcelone B povući Masipa, Planasa, Sergija Gómeza, Espinosu i Iliea. Vidjet ćemo kako će Enrique procijeniti Alena Halilovića i hoće li ga u bliskoj budućnosti priključiti A momčadi. Novi trener Barcelone u Celti je pokazao da ne zazire od pružanja šansi mladim igračima. No, Celta je jedno, a Barcelona nešto posve drugo.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider