Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Ostaje u Madridu

Realovi navijači mogu odahnuti: Ronaldo i Perez konačno postigli dogovor!

Cristiano Ronaldo trebao bi potpisati novi ugovor s Real Madridom početkom rujna ove godine...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Pregovori oko produženja ugovora između Real Madrid i Cristiana Ronalda, odnosno njegova menadžera Jorgea Mendesa u završnoj su fazi, pišu španjolski mediji bliski kancelarijama „kraljevskog kluba“.

>> Ancelotti je osvojio sve, ali tvrdi: Ovo je najbolja momčad koju sam imao

Cinici bi rekli – ništa novo. Pregovori su u završnoj fazi najmanje peti put od početka nove godine. U prethodna četiri puta pokazalo se kako su slavodobitne najave bile „pucanj u prazno“. Postavljeni su datumi i svaki put su prolongirani. Ovaj put datum "svečanog čina" predviđa se za početak rujna. 

Dogovoreni detalji ugovora

Nema sumnje kako je ova informacija u javnost puštena iz kancelarija predsjednika Florentina Pereza, kojem se očito jako žuri. Trakavica oko Ronaldova produženja razvukla se poput žvakače gume. Perezu je jasno da sa svakom promašenom najavom gubi kredibilitet kod navijača, tako da želi konačno zaključiti tu priču.

Perez i Ronaldo razgovarali su o toj temi nekoliko puta tijekom Realove turneje po Sjedinjenim Američkim Državama. U pregovore se uključio i Mendes s kojim je Perez utanačio detalje ugovora. Navodno su ostale još neke sitne pojedinosti, ali ključne stavke su dogovorene.

Ronaldova godišnja plaća - 15 milijuna eura

Ronaldo bi trebao produžiti ugovor na tri godine uz godišnju neto zaradu oko 15 milijuna eura. Što se tiče podjele zarade od prava na korištenje igračeva „imena i prezimena“, takozvani „image rights“, navodno bi ostala u omjeru 50 - 50. Perez, dakle, nije popustio pod pritiskom da s Ronaldom napravi presedan i prepusti mu veći dio tih prava.

No, zato mu je povećao neto plaću za točno onoliko koliko se spekuliralo da Portugalac traži još od veljače prošle godine kada su započeli dugotrajni pregovori, koji su u nekim fazama bili poprilično mučni. Uskoro ćemo vidjeti jesu li ove najave točne. 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider