Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Umalo senzacija

Real preživio kalvariju u Dortmundu: Mhitarjan tragičar Borussije!

U uzvratnom susretu četvrtfinala Lige prvaka Borussija Dortmund je na svom stadionu pobijedila Real Madrid 2-0, no 'kraljevski klub' se ipak plasirao u polufinale jer je u Madridu slavio 3-0...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Real Madrid je u Dortmund donio prednost 3-0, no nije lagodno živio. Borussia je odigrala vrlo dobru utakmicu, imala je već u prvom poluvremenu 2-0 i uporno tražila treći pogodak.

Ludilo u Londonu: Demba Ba spasitelj Chelseaja i Mourinha!

U 17. minuti Real je mogao sve riješiti. Dosuđen je kazneni udarac nakon igranja rukom Lukasza Piszczeka, no Roman Weidenfeller je obranio udarac Angela Di Marije. Od tog trenuta na terenu je postojala samo jedna momčad, Borussija.

Dvije minute kasnije Henrik Mhitarjan je imao zicer, no loše je pucao na povratnu loptu Marca Reusa. Daleko bolju igru domaćin je okrunio u 25. minuti kada je Reus iskoristio poklon Pepea i poentirao za 1-0. Pepe je pokušao glavom vratiti loptu, no učinio je to vrlo loše, što je Reus znalački iskoristio. 12 minuta kasnije europskog doprvaka je darivao i Asier Illarramendi čiju loptu je presjekao Reus, povukao kontru te gurnuo u priliku Lewandowskog. Poljski napadač je uzdrmao vratnicu, a odbijenu loptu je Reusa zakucao za povećanje vodstva.

Na početku drugog dijela Real je zaigrao daleko odlučnije i u 48. minuti je Bale opasno zaprijetio, no Weidenfeller je još jednom odlično reagirao. Ipak, dominacija 'Los Blancosa' je bila kratkog daha i domaćin je vrlo brzo posložio kockice i jurnuo po treći gol.

U razmaku od 65. do 70. minute Borussija je imala tri zicera, no jednom vratnica, a dva puta Casillas spasili su 'kraljevski klub'. Prvo je najbolji igrač utakmice Reus gurnuo Mhitarjana u sjajnu priliku, Armenac je zabišao Casillasa te malo iz kosa pogodio vratnicu. Armenac je dvije minuta kasnije s desetak metara pucao ravno u Casillasa uprskavši još jednu priliku. U 70. minuti Casillas je obranio i neugodan udarac Grosskreutza.

U posljednjih deset minuta Jürgen Klopp je sve bacio u napad. Iz igre je povukao Piszczeka te uveo Aubameyanga, no usprkos pritisku Borussija nije uspjela zabiti treći gol i izboriti barem produžetak.

'Kraljevskom klubu' je ovo četvrti uzastopni plasman u polufinale Lige prvaka, a zanimljivo u prethodne tri sezone je u polufinalu i završavao europsku priču. (Hina)

Sve golove utakmice Borussia Dortmund - Real Madrid možete pogledati OVDJE.

Liga prvaka, četvrtfinale, uzvrati:

Borussia Dortmund - Real Madrid 2-0 (Reus 24., 37.) prva utakmica 0:3

Chelsea - Paris Saint-Germain 2-0 (Schürrle 32., Ba 87.) prva utakmica 1-3

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider