Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Šokantna završnica

Chelsea nadomak finala: Luiz u zadnjoj sekundi šokirao Federera i društvo!

Nakon prvih utakmica polufinala Europa lige vrlo blizu finala su Chelsea i Fenerbahče.

Chelsea je u gostima pobijedio Basel s 2:1, a Fenerbahče je na domaćem terenu svladao Benficu s 1:0.

Prvi gol na susretu u Švicarskoj postigao je Nigerijac Victor Moses u 12. minuti. Korner s desne strane izveo je Frank Lampard, lopta je preletjela Branislava Ivanovića u skoku, a Moses je s ruba peterca glavom od travnjaka poslao loptu u gornji desni vratarov kut. Moses je zabio gol u tri od četiri utakmice koje je započeo u Europa ligi, kao i jedan u svakoj od posljednje tri utakmice u ovom natjecanju.

U drugom poluvremenu prilika je bilo puno više nego u prvih 45 minuta budući je Basel zaigrao otvorenije. Tako je u 48. minuti veznjak Basela Valentin Stocker prizemnim udarcem pogodio vratnicu već svladanog Petra Čecha, da bi šest minuta kasnije Fernando Torres ljevicom s 10-ak metara također naciljao okvir gola nakon lijepog dodavanja Edena Hazarda s lijeve strane.

Rezultat se nije mijenjao do 87. minute kada je za Basel izjednačio Fabian Schär iz sumnjivo dosuđenog jedanaesterca. Sudac Pavel Kralovec pokazao je na bijelu točku nakon kontakta Cesara Azpilicuete i Stockera, a Schär je bio siguran izvođač udarcem posred vratiju. Nakon promašenih zicera Terryja i Oscara, Chelsea je ipak uspio slaviti - u četvrtoj minuti sudačke nadoknade strijelac je iz slobodnog udarca bio David Luiz.

U drugom polufinalnom ogledu Fenerbahče je apsolutno zaslužio trijumf jer se od starta postavio autoritativno na terenu, diktirao tempo i na kraju uzvrat dočekao s jednim golom viška.

Čak su tri puta igrači turskog kluba pogađali okvir gola... Prvo je Senegalac Moussa Sow pogodio gredu nakon ubacivanja Kuyta i udarca glavom (18. minuta). Potom je, u sudačkoj nadoknadi prvog dijela, domaćin imao idealnu šansu za gol - jedanaesterac. Ola John je srušio Gönüla, ali je Brazilac Cristian Baroni topovski naciljao tek stativu. Taj je pogodak do očaja doveo brazilskog nogometaša koji je uz jecaje napustio travnjak i otišao u svlačionicu.

Inače, spomenimo samo da je strašno emotivno Baroni doživljavao ovaj ogled jer je nakon pogotka opet - ridao. Inače, prije pogotka je i Dirk Kuyt odličnim udarcem s mjesta naciljao stativu.

I na kraju je okvir vratiju ipak pomogao turskoj momčadi. Cristian Baroni je izveo korner, netko od igrača Benfice je nespretno glavom zahvatio loptu koja je u velikom luku padala oko stative gostujućih vratiju. Tamo ju je zahvatio Egemen Korkmaz, te je uz pomoć stative pospremio u mrežu.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider