Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Genijalni Kaka

Preokretom izbjegli sramotu: Real slavio, Ronaldo zamijenio Modrića!

Prvenstveno zahvaljujući genijalnosti Kake, Real se izvukao na gostovanju u La Coruni, u 25. kolu Primere.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Real je s 2:1 slavio kod Deportiva, a Jose Mourinho je na travnjak Riazora prilično ispremiješanu momčad bez Cristiana Ronalda, Mesuta Oezila i Samija Khedire koje je želio odmoriti za predstojeće okršaje protiv Barcelone u Kupu kralja i prvenstvu. No, sastav koji je poslao na teren od prve minute, a u kojem je bio i naš Luka Modrić, nije pokazao gotovo ništa.

Deportivo je bio bolja momčad i zasluženo je u 35. minuti došao do vodstva premda pogodak u potpunosti ide na dušu Realovom vrataru Diegu Lopezu. Riki je u trku opalio iskosa s lijeve strane kaznenog prostora i pogodio bliži kut zbunjenog Lopeza.

Ušao je Mourinho i u drugo poluvrijeme s istim sastavom, no ubrzo je shvatio da više nema vremena za kockanje i u 57. minuti je odjednom uveo Ronalda, Özila i Khediru, a izašli su Modrić, Michael Essien i Marcelo. Zamjene su donijele bolju igru Realu, ali junak je na kraju ipak bio igrač koji je na terenu bio otpočetka. U 73. je minuti Kaka, koji dobiva vrlo malo prilika kod Mourinha, izjednačio odmjerenim udarcem s 18 metara. Brazilac je odradio velik posao i u 88. minuti kada je briljantno proigrao Ronalda, ovaj je ubacio loptu pred gol, a Gonzalo Higuain je svojim 100. pogotkom u Primeri donio pobjedu Madriđanima.

Spomenimo da je u sudačkoj nadoknadi zbog nepotrebnog napucavanja lopte drugi žuti karton dobio Angel di Maria koji će tako morati propustiti dvoboj protiv Barcelone.

Deportivu je ovo šesti poraz zaredom i ostali su mu minimalni izgledi da će izbjeći ispadanje. Real se, pak, barem privremeno primakao drugoplasiranom gradskom rivalu Atleticu na bod zaostatka. Vodeća Barcelona mu s odigranom utakmicom manje bježi 13 bodova.

U ranijim utakmicama dana Zaragoza i Valencia su odigrale 2:2, a Getafe je kao gost svladao Mallorcu s 3:1.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider