Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Na pet godina

Povijesni transfer Arsenala: Mesut Özil i službeno potpisao!

Mesut Özil, 24-godišnji njemački nogometni reprezentativac i dosadašnji član madridskog Reala, i službeno je prešao u Arsenal.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon što je Bale napokon došao u Real otvorio se prostor za nove transfere, a prvi je trebao realiziran između Arsenala i Reala, čime je njemački veznjak trebao postati najskuplji igrač londonske momčadi u povijesti. Osim toga, trebao je postati i najskuplji njemački nogometaš uopće (dosadašnji rekord držao je Mario Goetze).

Arsenal je platio odštetu od 40 milijuna engleskih funti (47 milijuna eura). Özil je potpisao petogodišnji ugovor, a imat će tjednu plaću od 130.000 funti (155 tisuća eura). Mesut Özil je uspješno obavio liječničke preglede, te se nakon Werdera i Reala upustio u novi izazov.

Recimo da je Arsenal doveo u ponedjeljak još jedno, manje zvučno, pojačanje. U pitanju je 27-godišnji talijanski vratar Emiliano Viviano, inače član talijanskog drugoligaša Palerma. Došao je Viviano za milijun funti na jednogodišnju posudbu, s tim da će Arsenal imati pravo potpisati ga na kraju sezone.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider