Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Ispratile ga tisuće

Pogledajte dirljivi oproštaj navijača Benfice od Eusebija

Preminuli portugalski nogometaš Eusebio po posljednji je put posjetio Estadio da Luz u Lisabonu, stadion Benficine momčadi čije je boje branio punih 15 godina.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Lijes s Eusebijevim tijelom devezen je ovog ponedjeljka na stadion, na kojem ga je dočekalo nekoliko tisuća emotivnih navijača. Šestorica muškaraca su odnijela lijes do centra terena, te ga položila na zlatno postolje, nakon čega je krenuo najemotivniji dio cijelog događaja.

Tisuće navijača je u sav glas pjevalo pjesmu u čast napadaču koji je žario i palio nogometnim travnjacima u 60-im i 70-im godinama prošlog stoljeća.

"Nisam vam došao reći zbogom. Došao sam vam zahvaliti", pisalo je na jednom šalu koji je visio sa statue portugalskog igrača ispred stadiona.

Eusebio je postigao 41 pogodak u dresu portugalske reprezentacije, dok je s Benficom osvojio 11 naslova domaćeg prvaka i jedan europski kup. U 317 utakmica bio je strijelac 301 pogotka.

Podsjetimo, Eusebio je preminuo u ranojutarnjim satima nedjelje od zatajenja srca.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider