Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Francuz se brani

Platini odgovorio na Blatterove kritike oko 'Eura bez srca i duše'

Predsjednik Europske nogometne federacije (UEFA) Michel Platini odgovorio je čelnom čovjeku Svjetske nogometne federacije (FIFA) Seppu Blatteru na njegove komentare vezane uz organizaciju EURA 2020. godine u 13 država...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Platinijevom je planu Izvršni odbor UEFA-e dao zeleno svjetlo u siječnju, a samo se Turska, koja je željela natjecanje samostalno ugostiti, izjasnila protiv.

''EURO bi trebao biti u jednoj, maksimalno dvije susjedne države. Ako će se 2020. godine igrati u 13 država, natjecanje će izgubiti srce i dušu! Uostalom, svrha turnira u jednoj državi jest u tome da se cijela Europa okupi na jednom mjestu i uživa u nogometnom spektaklu'', rekao je Blatter za Kicker.

''U UEFA-i, svi su naši veliki projekti, poput EURA 2020. ili financijskog fair-playa, plodovi opsežnog dijaloga i kolektivne odluke donesene od svih uključenih strana. Napad na Euro 2020. godine može biti usmjeren na predsjednika UEFA-e, ali je to ustvari napad na 52 od 53 članice Europske nogometne federacije'', rekao je Platini za L'Equipe.

''Svi imaju pravo na mišljenje o UEFA-inim projektima. S time nemam problema i poštujem svačije mišljenje, uključujući, naravno, ono gospodina Blattera s kojim se, suprotno onome što negdje znam pročitati, slažem savršeno dobro. Naš je odnos netaknut, iako se očito ne možemo uvijek složiti oko svega.''(TS)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider