Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Ludnica od utakmice

Fantastični derbi pripao Liverpoolu: Redsi gaze prema tituli!

Veliki sudar izravnih konkurenata za naslov igrao se na Anfieldu.

Liverpool je s 3:2 pobijedio Manchester City i pobjegao mu na sedam bodova viška u prvenstvenoj utrci (City ima dvije utakmice manje). Zapravo, situacija je za Redse prilično jednostavna - pobijede li u posljednja četiri kola četiri puta (Norwich i Crystal Palace u gostima, Chelsea i Newcastle doma) postat će prvaci Engleski po prvi put nakon 1990. godine.

Već sam početak je potvrdio kako će se na Anfieldu igrati sjajna utakmica. U šestoj minuti domaćin je stigao do vodstva i to nakon što je Luis Suarez sjajno proigrao Raheema Sterlinga, ovaj je vagnuo obranu gostiju i zatim pogodio nebranjeni kut gola Joea Harta. Suarezu je to bila 12. ovosezonska asistencija čime je i dalje na vrhu Premierlige po broju asistencija, a Liverpool je i u 24. utakmici zaredom stigao do pogotka u prvom dijelu.

Gosti su se vrlo brzo našli u novim problemima nakon što je u 19. minuti igru morao zbog ozljede napustiti Yaya Toure, a zamijenio ga je Javi Garcia.U 26. minuti Liverpool je stigao i do drugog pogotka, ovaj put nakon kornera Stevena Gerrarda kada je na prvoj vratnici loptu sjajno glavom zahvatio Martin Škrtel i poslao loptu u mrežu. Škrtel je tako sa sedmim golom i dalje najefikasniji branič u engleskom prvenstvu. Do kraja prvog poluvremena promjena nije bilo, Manchester City je nanizao nekoliko dobrih prilika, ali lopta je ili bila očišćena s crte od strane domaće obrane ili je Mignolet spašavao Liverpool.

U drugo poluvrijeme bolje je ušao Manchester City koji je odmah pritisnuo domaćina i na smanjenje rezultata je čekao tek do 57. minute. Tada su gosti odigrali vrlo brzu i lijepu akciju kroz 16 metara domaćina koju je rutinskim pogotkom zaključio David Silva. Već šest minuta kasnije bilo 2:2 i Liverpool se našao u problemima. Ponovno je David Silva odradio dobar dio posla, pucao je iskosa, a lopta pogađa Glena Johnsona i vara Mignoleta te ulazi u gol.

Uspio se Liverpool izvući iz krize u kojoj se našao te je u 78. minuti stigao do svojeg rekordnog 93. kola u Premiershipu ove sezone. Vincent Kompany je pogriješio i nije dobro zahvatio loptu, ona je došla na rub 16 metara do Philippea Coutinha koji puca snažno i precizno te dovodi Liverpool do novog vodstva.

Do kraja susreta gosti su očajnički pokušavali doći do poravnanja, ali nije bilo promjene rezultata. Liverpool je završnicu susreta odradio s desetoricom nakon izravnog crvenog kartona Hendersonu u sudačkoj nadoknadi.

 

Premiership, 34. kolo:

Liverpool – Manchester City 3:2 (Sterling 6., Škrtel 26., Coutinho 78. / Silva 57., Johnson 63. – autogol)

Redoslijed: 1. Liverpool 77, 2. Chelsea 72 (-1), 3. Manchester City 70 (-2), 4. Everton 66 (-1), 5. Arsenal 64 (-1), 6. Tottenham 60...

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider