Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Kakav preokret!

Novi šok za Inter: Livaja se 'osvetio', Kovačić ponajbolji na terenu

Nogometaši Atalante priredili su veliko iznenađenje 31. kola Serije A 4-3 pobjedom nad Interom na San Siru. Ne bi rezultat možda bio toliko čudan da Inter nije vodio 3-1...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Junak susreta bio je Atalantin argentinski napadač German Denis s tri postignuta gola, a zabio ih je u razmaku od 12 minuta drugog poluvremena. Inter je ovaj susret igrao bez dvojice najboljih napadača Diega Milita i Rodriga Palacija, a u njihovom izostanku napadački tandem "nerazzurra"činili su Antonio Cassano i Tommaso Rocchi.

Upravo je ovaj potonji doveo Inter u vodstvo u 43. minuti na asistenciju Alvara Pereire. Bio je to jedini gol u prvom poluvremenu, a u drugom dijelu sve je pljuštalo od prilika i golova.

Prvo je u 56. minuti Giacomo Bonaventura izjednačio za Atalantu nakon ubacivanja Marka Livaje s desne strane. Hrvatski je napadač Intera na posudbi u Atalanti ušao samo minutu ranije, da bi praktički u prvoj akciji poslužio suigrača za gol. No, već u sljedećem napadu Inter je vratio prednost. Strijelac je bio Ricky Alvarez koji je iskoristio pogrešku domaće obrane i presjekao vraćanje lopte vrataru, te ju glavom proslijedio u mrežu.

Argentinski je veznjak je bio i strijelac Interovog trećeg gola u 61. minuti, kojeg je zabio lijepim udarcem ljevicom u bliži kut iskosa s desne strane kaznenog prostora . U tim se trenucima činilo kako "nerazzurri" imaju sigurnu pobjedu u rukama, ali tada je na scenu stupio Denis. Prvo je u 65. minuti realizirao jedanaesterac koji je prethodno izborio Livaja nakon prekršaja Andree Ranocchije u kaznenom prostoru, da bi zatim još dva puta savladao Samira Handanoviča iz igre.

Kovačić među najboljima u Interu

Prema talijanskoj internetskoj stranici fcinter1908.it Mateo Kovačić bio je, uz Rickyja Alvareza, najbolje ocijenjeni igrač Intera.

"Još jedna sjajna predstava mladog Hrvata. Na travnjaku je bio vođa i uvijek je išao prema naprijed. On je budućnost Intera", su riječi kojima je talijanska internetska stranica opisala hrvatskog reprezentativca.

Kovačić je za svoj nastup dobio ocjenu 7.5, baš kao i dvostruki strijelac Alvarez. Nitko drugi nije dobio više od 6.5.

U prvoj je minuti sudačke nadoknade "pocrvenio" Atalantin veznjak Cristian Raimondi (udaranje Schelotta), a u četvrtoj je minuti sučevog dodatnog vremena Ranocchia promašio nemoguće, propustivši pospremiti zicer u praznu mrežu s ruba peterca. Braniču Intera je lopta prešla preko noge.
 


szólj hozzá: Inter Milan vs Atalanta 3:4 GOALS HIGHLIGHTS

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider