Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
200 golova

Najveće pojačanje za Man United – vratio se Rooney!

Wayne Rooney zabio je dva pogotka pri pobjedi Manchester Uniteda protiv Bayer Leverkusena 4-2 na startu Lige prvaka u A skupini, čime je stigao do brojke od 200 golova za svoj klub…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

''Ponosan sam na svojih 200 golova za Manchester United. Raduje me što sam igrao, zabijao i što smo pobijedili. Prva utakmica u Ligi prvaka je uvijek vrlo važna i sretni smo zbog ove pobjede'', rekao je Wayne Rooney.

Nakon što su mu predsezonske pripreme bile obilježene ozljedama i špekulacijama da će napustiti Old Trafford, 27-godišnji je engleski reprezentativac u subotu u Premiershipu protiv Crystal Palacea (2-0) postigao prvi ovosezonski pogodak.

U utorak je zabio nova dva u Ligi prvaka. Nagovijestio je da je ''opet onaj stari'' i navijači su mu oprostili što je tijekom ljeta poželio otići iz kluba, ali reporter koji je s njime razgovarao nakon ogleda s Bayerom, očito, nije.

''Puno je spekulacija, jeste li ikada zatražili odlazak iz kluba?''

Rooney ga je počastio ubitačnim pogledom i potpuno promijenio ton koji je do tog trenutka bio veseli…

''Čujte, upravo sam vam malo prije rekao, usredotočen sam samo na svoj nogomet i to je ono što sam činio cijelo ljeto.'''

Reporter je shvatio da je za njega bolja odustati od te teme, pa je intervju nastavljen u normalnom tonu. Rooney je još rekao:

''Naporno sam radio kako bih se spremio za ovu sezonu. Oduševljen sam što sam se vratio, što opet igram i zabijam golove. Navijači su bili briljantni, krasno su me primili i nadam se da ću im se odužiti s igrama i golovima kao što je bilo protiv Bayera.''

Rooney je sa 200 golova na četvrtom mjestu ljestvice Unitedovih strijelaca svih vremena, iza Bobbyja Charltona (249), Denisa Lawa (237) i Jacka Rowleyja (211). Odigrao je 406 utakmica za Manchester United, čiji novi menadžer od ove sezone David Moyes vjeruje da bi 27-godišnji napadač mogao i na sam vrh.

''Ukoliko nastavi igrati kao što je igrao protiv Bayera, doći će tamo. Mi smo mu dali do znanja da može dohvatiti taj jubilej od 200 golova. Što je još važnije, žalio sam da se vrati fizički u dobru kondiciju i da mentalno bude spreman za igru. Vidjeli ste da se jako dobro kretao i da je u pravoj formi. Svaki napadač koji zabija golove se mora dobro osjećati'', rekao je Moyes.(TS)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider