Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Pogledajte majstorije

Najbolji golovi u 2013. u izboru GOL.hr-a

Za kraj 2013. godine GOL.hr donosi vlastiti izbor 10 najboljih pogodaka u proteklih 365 dana. Uživajte!

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Kao i uvijek, kandidata je bilo jako puno. Gotovo na tjednoj bazi stizali su majstorski pogoci, od onih na vrhunskoj razini, pa do raznih majstorija s niželigaških travnjaka diljem svijeta. Na koncu, odlučili smo se za ovih 10 golova. Redoslijed nije kronološki.

Što ste najviše čitali na GOL.hr-u u 2013.

Christian Battocchio (Watford)

Ovaj 21-godišnji Argentinac rođen je gdje i Messi, u Rosariju. Čini se da ima nešto posebno u tom gradu, jer Battocchio oduševljava za Watford, kamo je stigao iz Udinesea. Londonski klub vodi Gianfranco Zola, forsiraju tika taku na Otoku i bome im ide. Ovaj pogodak djelo je sjajne akcije i momčadske igre.

Nemanja Matić (Benfica)

'Igrač od 50 milijuna eura', tako je označen Nemanja Matić, velika želja Josea Mourinha, ali i Real Madrida. Srpski reprezentativac, kojeg su otpisali i u Crvenoj Zvezdi i u Partizanu, danas je uvjerljivo najbolji igrač Benfice. Snažan i jak, Matić je dominantan u sredini terena, a nerijetko i strijelac. I to kakvih golčina!

Antonio Di Natale (Udinese)

Stari lisac i legenda Udinesea po sezoni zabija 20-ak komada, a barem četvrtina kandidira za razne izbore najboljih golova. Iz prošle godine odlučili smo se za ovaj spektakularni 'van bastenovski' volej u režiji Tota Di Natalea.

Neymar (Brazil)

Nova zvijezda Barcelone i najveća brazilska nada uoči Svjetskog prvenstva. Domaćin očekuje zlato, a od Neymara se očekuju briljantni potezi i golovi. Poput ovog Japanu na Kupu Konfederacija...

Arda Turan (Atletico Madrid)

Atleti igraju sjajno pod vodstvom Diega Simonea, koji polako prerasta u vrhunskog stručnjaka. Atletico je suveren u Ligi prvaka, ne pušta gas niti u španjolskom prvenstvu, a poput velike momčadi i niželigaške prepreke u Kupu rješava lakoćom. Pogledajte 'tika taku' u verziji Atletica i fantastičnu točku na 'i' u režiji izvrsnog Arde Turana.

Clement Grenier (Lyon)

Kad pucaču lopta 'sjedne' savršeno, onda ni najbolji vratari svijeta nemaju šanse. A kamoli golman Montpelliera, čiju je mrežu Lyonov veznjak Grenier rasparao bombom izvana. Da stvar bude bolja, bio je to pogodak u 93. minuti, za tri boda kluba s Gerlanda.

Everton Ribeiro (Cruzeiro)

Everton Ribeiro je najbolji igrač brazilske lige. Vrhunski dribler zna vrhunski i zabiti. Protiv Flamenga je krenuo sa svoje polovice, odigrao finu kombinaciju sa suigračem Ricardom Goulartom, majstorski prebacio suparničkog braniča, a onda pogodio - 100 na sat.

Ronaldinho (Atletico Mineiro)

Načele su za ozljede, već su mu 33 godine, daleko je od Europe... Ali Ronaldinho je čudesan i dalje. Atletico Mineiro je ove godine predvodio do titule južnoameričkog prvaka, i to kako! Pogledajte kakvim je čudesnim udarcem 'osušio' vratara argentinskog Arsenal Sarandija.

Lorenzo Insigne (Napoli)

Nadolazeća nada Italije i Napolija dokazala je svoju čaroliju u derbiju Lige prvaka. Lorenzo Insigne majstorski je naciljao iz slobodnog udarca. Napoli nije imao sreće, ispali su u Europa ligu unatoč čak 12 osvojenih bodova. Ali bude li Insigne napredovao kako se očekuje, za Napolitance ubuduće nema 'zime'...

Yohan Cabaye (Newcastle)

Odlični francuzi 'box to box' veznjak poznat je po svojoj viziji i tehničkim kvalitetama. Cabaye zna podvaliti loptu, ali zna je i poslati u mrežu. Dokazao je to protiv Evertona, kada je s više od 20 metara pogodio rašlje nemoćnog Tima Howarda.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider