Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Nova era

Moyes najavio velike promjene u Manchester Unitedu

U razgovoru za britanski Daily Telegraph menadžer Manchester Uniteda David Moyes otkrio je kako do kraja ove sezone namjerava započeti s reizgradnjom momčadi s Old Trafforda...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

David Moyes nije na najbolji mogući način započeo svoju menadžersku ulogu u Manchesteru, u koju je uskočio na kraju prošle sezone, umirovljenjem legendarnog Sir Alexa Fergusona. Manchester United je trenutno tek šesti sastav prvenstvene ljestvice s osam bodova manje od vodećeg Arsenala.

Moyes je već najavio siječanjsku kupovinu, no sada je naglasio da bi proces reizgradnje mogao potrajati i nekoliko godina.

''Svi su svjesni da je ovo klub koji neprestano evolvira. U nadolazećim mjesecima i godinama će doći do reizgradnje i u to ne sumnjam. Nastojati ćemo napraviti to i težiti ćemo tome i u budućnosti. Da je Sir Alex Ferguson ovdje on bi vam rekao istu stvar'', rekao je Moyes i nastavio:

''To je sastavni dio ovako odgovornog posla. Biti menadžer Manchester Uniteda nije lako, jer se svako malo moraju donositi velike odluke'', veli škotski menadžer koji objašnjava što je potrebno da klub, odnosno igrači ponovno počnu "gristi".

''Igračima su potrebni veći izazovi, a stvaranje konkurencije unutar momčadi je najveći izazov koji možete postaviti igraču. Sada smo na nizu od šest pobjeda i trenutno igramo onako kako bih htio. Ali da bih održao tu oštrinu kod igrača potrebno ih je motivirati iz tjedna u tjedan'', smatra Moyes, te zaključuje:

''Mi smo u igri za naslov. Definitivno. Ali pred nama je još dug put. Zasada ne pušemo vodećim momčadima za vratom, ali kada se približimo, tek će tada svi znati što je Manchester United sposoban napraviti.''

United ove srijede ugošćuje Tottenham na Old Traffordu u sklopu 20. kola Premierlige.(TS)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider