Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Ima na to pravo, ali...

Mourinho frustrirao ljubitelje nogometa diljem svijeta

Nakon sinoćnjeg polufinala Lige prvaka vjerojatno nisu zadovoljni ni svi navijači Chelseaja.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

'Mourinho je ubio nogomet', bila je rečenica koja se moga čuti u mnogim TV prijenosima širom svijeta. Chelsea je uspio doći do 'nule' u Madridu kod Atletica, ali je ta utakmica proglašena jednom od najgorih u polufinalima Lige prvaka.

Mourinho poslao poruku čelnicima Chelseaja i oprostio se od Premierlige

Mourinho je sinoć još jednom pokazao kako je odličan taktičar, no nema previše onih koji će dignuti palac gore za takvu igru. Puno je veći broj onih koji smatraju da ova razina najjačeg klupskog natjecanja ipak zaslužuje puno veću kvalitetu nogometa i veću hrabrost trenera. Pa valjda je hrabrost nekoga napasti, a ne braniti se sa skupim zvijezdama nekad i protiv momčadi koja vrijedi dva ili tri puta manje.

Frustrirali su Atletico, ali i ostatak planete

''Frustrirali smo Atletico, kao što oni frustriraju druge'', rekao je nakon utakmice ponosni Mourinho i nije pogriješio. Samo što je izostavio da je frustrirao i ostatak svijeta koji je pred malim ekranima gledao utakmicu. Znalo se kako će to biti šahovska partija, ali nitko nije mogao zamisliti takvu dekadenciju i 'bunker svih bunkera'.

Mourinhova je taktika legitimna, no više priliči malim trenerima malih klubova. Kada imaš jednu od najskupljih momčadi na svijetu, onda bi možda trebao imati malo više hrabrosti, jer nije junaštvo odigrati praktički s dva ofenzivna igrača (Willian, Torres) na Vicente Calderonu u, što su neki nazvali, 8-1-1 formaciji. Bila je to rovovska bitka, ali od nogometa ipak želimo nešto više.

Nogometni fanovi zasipali su sinoć društvene mreže bujicom kritika naspram Portugalca. Zovu ga 'vozačem autobusa', trenerom koji bi najradije vodio Chievo da uvijek ima alibi, ali i licemjerom zbog izjava nakon što je identičnu stvar na Stamford Bridgeu napravio West Ham. Tada je Mourinho bijesno poručio kako je to igra iz 19. stoljeća. Zanimljivo, to je izgovorio baš on…

Sa strane navijača Chelseaja sve je jasno, cilj opravdava sredstvo, no velika većina nogometnih zaljubljenika sinoć nije dobila nogometnu zadovoljštinu. Baš suprotno...

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider