Nogomet
SPORTOVI
breaking news !: Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"
Nogomet
Tko će zamijeniti Alonsa?

Modrić u raljama interesa: Glavni konkurent ima snažan 'vjetar leđa'!

Real Madrid službeno je objavio kako će se Xabi Alonso vratiti na travnjak tek početkom listopada nakon što je po završetku prošle sezone otišao na operaciju prepona...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Alonso je za mnoge stručnjake jedan od ključnih nogometaša Reala, s gotovo zajamčenim mjestom u udarnoj postavi, naravno, kada je bez problema s ozljedama. Postavlja se pitanje tko će zamijeniti Alonsa na krucijalnoj poziciji zadnjeg veznog?

>> Loše vijesti za Real, dobre za Luku Modrića

Čini se da su dva glavna aspiranta – hrvatski reprezentativac Luka Modrić i najnovije pojačanje pristiglo iz Real Sociedada Asier Illarramendi. Madridski mediji gotovo listom optiraju za mladog Baskijca pa je tako u Asu osvanuo intervju s Philippeom Montanierom, francuskim stručnjakom koji je prošle sezone vodio Illarramendija u Real Sociedadu, a u međuvremenu je postao novi trener Rennesa.

Montanier je forsirao Illarramendija u Sociedadu i jedan je od najzaslužniji što se razvio u standardnog reprezentativca mladih španjolskih selekcija te programiranog nasljednika Xabija Alonsa na mjestu zadnjeg veznog u Realu i seniorskoj reprezentaciji Španjolske. Montanier na sva usta hvali svojeg bivšeg igrača.

„Radi se o veznjaku koji mnogo sudjeluje u defanzivnoj fazi igre, ali je istako tako podjednako kvalitetan u ofenzivnim akcijama i distribuciji lopti. Može puno trčati, ima odličnu tehniku, pregled igre, smisao za kombinatoriku i točan pas“, kaže francuski stručnjak te nimalo ne sumnja da Illaramendi može kvalitetno nadomjestiti Alonsa.

„Činjenica jest da Alonso ima veće iskustvo i možda bolju dugu loptu. Asier je bliže profilu igrača kakav je Xavi. No, velika mu je kvaliteta što se može brzo prilagoditi. Mislim da će Ancelottiju biti od velike koristi. Brzo uči i pozorno sluša što mu trener govori. Zbog svojih karakteristika sjajno će se nadopunjavati s Alonsom kada ovaj ozdravi. Bez problema mogu igrati zajedno“, tvrdi Montanier koji ne želi vući paralele s veznjakom Barce Busquetsom.

„Istina je da će imati slična zaduženja, ali različitog su igračkog profila. Asier je prilično mlad, no vrlo je samouvjeren za svoje godine. Na njega ne utječe atmosfera na stadionu i sve što se događa oko njega. Uvijek je usredotočen isključivo na teren. To je njegova velika kvaliteta“, zaključio je Francuz.
Dok nema Alonsa, Illarramendi i Modrić mogli bi zajedno igrati u udarnom sastavu. Carlo Ancelotti vjerojatno će Modriću dati više slobode u igre. No, kada se Alonso vrati na travnjak, jedan od njih dvojice najvjerojatnije će ispasti iz prvog sastava.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider