Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Četvrtfinale Lige prvaka

Galatasaray pobijedio Real golčinama Ebouea, Sneijdera i Drogbe!

Galatasaray je u uzvratu četvrtfinala pobijedio madridski Real, ali se ipak oprostio od Europe.

Završilo je 3:2, kao i u Dortmundu. Još se prije tjedan dana činilo da je Real Madrid riješio pitanje pobjednik četvrtfinala kada je na Santiago Bernabeu slavio s 3:0. Cristiano Ronaldo je u 7. minuti dodatno povećao ukupno vodstvo Reala svojim 10. pogotkom u Ligi prvaka ove sezone i 48. sveukupno, te se činilo da će ostatak utakmice proteći u revijalnom tonu.

Tako je i izgledalo do 58. minute i bombe Emmanuela Ebouea. Wesley Sneijder poslao je povratnu loptu s lijeve strane na vrh Realova šesnaesterca, gdje ju je iz prve u desne rašlje Diega Lopeza poslao Bjelokošćanin.

Sneijder i Drogba raspametili Istanbul

Svega nekoliko minuta kasnije Sneijder se našao u stopostotnoj prilici za gol, međutim njegov je udarac završio pored gola. Istu pogrešku Sneijder nije ponovio u 70. minuti kada je dijagonalno dodavanje Sabrija Sarioglua malim dodirom poslao između Realovih braniča, izašao jedan na jedan s Lopezom i lakoćom ga matirao.

Real se nije ni snašao, a već je bilo 3:1. Nordin Amrabat ubacio je prizemnu loptu s desne strane Galatasarayeva napada, a Dider Drogba je petom zavukao pored Lopeza. Stadion je pao u ekstazu i krenula je potpuna ofenziva turske momčadi. Bio je to prvi pogodak Drogbe za Galatasaray u Ligi prvaka, 40. sveukupno. Drogba je koju minutu kasnije zabio i svoj drugi gol, ali je isti opravdano poništen zbog zaleđa.

Trener gostiju Jose Mourinho je zamjenama primirio utakmicu i smanjio pritisak momaka Fatiha Terima, a potom je u trećoj minuti sudačke nadoknade Cristiano Ronaldo svojim drugim pogotkom riješio sve dileme.

Portugalac je drugim pogotkom stigao do broja 49, čime se izjednačio s legendarnim igračem Kraljevskog kluba Alfredom Di Stefanom. Trenutno Ronaldo drži sedmo mjesto ljestvice najboljih strijelaca LP.

Zanimljivo, Galatasaray je prva momčad koja je Realu pod vodstvom Josea Mourinha postigla tri pogotka. Luka Modrić odradio je pomalo neprimjetno svih 90 minuta utakmice, a igrao je pretežno u sredini terena, orijentiran na držanje kontrole i ritma utakmice.

 

Liga prvaka, četvrtfinale (uzvratna utakmica):

Galatasaray - Real Madrid 3:2 (Eboue 58, Sneijder 70, Drogba 72 / Cristiano Ronaldo 7, 90+3), prva utakmica: 0-3

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider