Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
'iGRAČ UTAKMICE'

Modrić oduševio medije: Jedno krivo dodavanje, i to baš Mandži

Novu fenomenalnu utakmicu odigrao je Luka Modrić u polufinalu Lige prvaka.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Tko je gledao utakmicu između Reala i Bayerna sigurno je zamijetio sjajno izdanje Luke Modrića. Hrvatski veznjak razigravao je Real, ali i odigrao odličnu rolu u obrani zaustavivši Bayernove veznjake.

GOL.hr u Madridu: Modrić istinska zvijezda čak i za navijače Atletica!

Dan nakon utakmice mnogi su se nogometni stručnjaci na društvenim mrežama natjecali u hvalospjevima Hrvatu. Ugledni Eurosport čak ga je proglasio igračem utakmice, baš kaom i čitatelji popularnog nogometnog portala Goal.com.

Modrić je sinoć dijelio 'lopte s očima', a najviše fasciniraju njegova poluduga dodavanja vanjskom. Također, Luka je odradio lavovski dio posla u obrambenim zadacima. Imao je čak 33 uspješna dodavanja od 34 pokušaja.

Zanimljivo, tu jednu krivu loptu uhvatio je Mario Mandžukić kada se vratio u obranu Bayerna. Tko zna, možda se Luka samo zabunio…

Britanski Guardian smatra da je hrvatski reprezentativni veznjak bio ključna figura dvoboja i glavni razlog zašto se nije ponovila situacija od prije dvije godine, kada je Bayern izbacio Real u ovoj fazi natjecanja. The Guardian je prije svega naglasio da je ovo bila utakmica dviju potpuno različitih nogometnih filozofija – držanje lopte u svojem posjedu i igranja na kontranapade.

'Modrić bio najbolji na terenu'

Strateg gostiju Pep Guardiola odlučio se postaviti visoko svog defenzivnog veznog Bastiana Schweinsteigera, kojem je zadatak bio zakočiti, prije svega, Luku Modrića, motora veznog reda Reala. U tome nije uspio, jer je naš reprezentativac odigrao 97 posto točnih dodavanja na utakmici što je uistinu impresivna brojka uz posjed lopte od svega 28 posto!

"Svatko može imati visoki postotak dodavanja kada njegova momčad tako dominira travnjakom, ali Modrićeva sposobnost da pronalazi svoje suigrače tako konstantno i precizno u trenucima dok je pod jakim pritiskom je najbolji dokaz da je on sami vrh svjetskog nogometa", piše The Guardian.

Modrić je bio začetnik akcije u kojoj je izbacio Benzemu na lijevoj strani Realova napada, Francuz je u sredini šesnaesterca uposlio Cristiana Ronalda, no Portugalac je neometan zapucao zicera preko gola. Hrvatski je reprezentativac tijekom cijelog susreta sjajno razigravao svoje suigrače, kojima je nedostajalo malo više točnosti u gostujućem kaznenom prostoru da u München odu s većom zalihom.

"Najbolji igrač domaćeg sastava je bio Modrić, koji je Realu dao dimenziju zbog koje je doveden na početku prošle sezone. Bayern je prije dvije sezone nadigrao Real zahvaljujući sjajnom Toniju Kroosu, a Real tada u svojim redovima nije imao igrača koji bi mogao odgovoriti takvom igrom. Xabi Alonso nije bio dovoljno pokretljiv, Sami Khedira nije bio dovoljno taktički potkovan, dok su nastupi Mesuta Özila često bili preskromni. Dovođenjem Modrića Real je riješio taj problem", piše The Guardian.

Francuski portal So Foot proglasio je Modrića igračem utakmice dodijelivši mu ocjenu 8, dok je drugog hrvatskog reprezentativca, napadača minhenskog Bayerna, Marija Mandžukića, nagradio četvorkom.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider