Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Čačićev Maribor bez izgleda

Pogledajte šokantnu završnicu u Glasgowu, Milan 'potopio' PSV!

Kazahstan neće imati svog predstavnika u Ligi prvaka u sezoni 2013/14. Nogometaši Celtica oduzeli su san tamošnjim prvacima, igračima Šahtera iz Kargandija, pobijedivši ih 3-0 na Celtic Parku u uzvratu 4. pretkola Lige prvaka...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Dva su gola Škoti zabijali u sudačkim nadoknadama: za 1-0 Kris Commons pogodio je fantastičnim udarcem s 25 metara u prvoj minuti nadoknade prvog dijela, dok je još ljepši pogodak, za konačnih 3-0, James Forrest zabio u drugoj minuti nadoknade drugog poluvremena. Prethodno mu je izvrsnu povratnu loptu servirao, nakon što je probio po lijevoj strani, Anthony Stokes.

Golovi: Celtic - Šahter 3:0

Nogometaši Milana identičnom su pobjedom eliminirali PSV Eindhoven. Iako su Nizozemci i u prvoj i drugoj utakmici imali pregršt izvrsnih prilika za postizanje pogodaka, Talijani su prošli u grupnu fazu natjecanja lakoćom, s uvjerljivih 4-1 u zbroju.

U uzvratu je na San Siru Kevin-Prince Boateng zabio dva pogotka, a razigrani Mario Balotelli jedan. Bio je to 13. pogodak 23-godišnjeg napadača u 16. nastupu za AC Milan od siječanjskog dolaska iz Manchester Cityja.

Manje pohvalno je da je talijanski reprezentativac dobio žuti karton pri svakome od triju dosadašnjih službenih nastupa za svoj klub ove sezone.

Milan se tako Lige prvaka dokopao i pri četvrtom nastupu u kvalifikacijama nakon 2000., 2002. i 2006. godine.

Golovi: Milan - PSV 3:0

U manje neizvjesnim dvobojima španjolski je predstavnik Real Sociedad u San Sebastianu dokazao da je kvalitetniji suparnik od Lyona, pobijedivši i drugi put 2-0, dok je plzenska Viktoria slavila u Ljudskom vrtu protiv slovenskog prvaka Maribora 1-0.

Sve bolji meksički napadač u baskijskoj momčadi, 24-godišnji Carlos Vela, odlučio je pobjednika u San Sebastianu postigavši oba gola. Doveo je domaćine u vodstvo glavom nakon prekida u 67. minuti, da bi nakon velemajstorskog solo-prodora od centra izmiješao francusku obranu i prebacio vratara Anthonyja Lopesa za konačnih 2-0.

Ljevonogi je meksički reprezentativac u sjajnoj formi: pri četirima ovosezonskim nastupima za svoju momčad zabio je četiri pogotka i jednom asistirao.

Viktora Plzen riješila je pitanje sudionika grupne faze natjecanja već u trećoj minuti gostovanja kod Maribora, kada je Stanislav Tecl na asistenciju Františeka Rajtorala zabio jedini pogodak na utakmici.

Češki prvaci, koji su u prvoj utakmici slavili 3-1, gurnuli su tako momčad hrvatskog trenera Ante Čačića u Europa ligu. (TS)

Liga prvaka, uzvratne utakmice 4. pretkola:

Maribor - Viktoria Plzen 0-1, ukupan rezultat 1-4 (Tecl 3)

Celtic - Šahter Kargandi 3-0 (Commons 45, Samaras 48, Forrest 90+2)

Real Sociedad - Lyon 2-0, 4-0 (Vela 67, 90+1)

Milan - PSV 3-0, 4-1 (Boateng 9, 77, Balotelli 55)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider