Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Zabio pa pocrvenio

Mandžukić asistent za povratak Bayerna: Schweinsteiger poništio Vidića!

Manchester United i Bayern su na Old Traffordu odigrali neriješeno u prvoj utakmici četvrtfinala Lige prvaka.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Manchester United - Bayern 1:1, rezultat identičan onome s Camp Noua gdje su snage odmjerili Barcelona i Atletico Madrid.

Iako nije igrao od početka, već samo od 63. minute, Mario Mandžukić je odradio veliki posao za momčad Bayerna. Uz asistenciju za izjednačujući gol Schweinsteigera, odigrao je uobičajeno dobro u duelima, agresivno u obrambenim zadacima. U 82. minuti je dobio žuti karton zbog prekršaja nad Vidićem.

United - Bayern 1:1

Manchester United je postigao pogodak već u 3. minuti, alije isti bio poništen zbog Welbeckovog visokog igranja nogom. Bayern je u prvom poluvremenu imao totalnu premoć u posjedu lopte i dodavanjima (380:80), ali to toga nije imao baš nikakvu konkretnu korist, pa vratar domaćina De Gea i nije imao osobito teškog posla, izuzev situacije iz 31. minute kada je dobrom intervencijom zaustavio odličan pokušaj Robbena. Najbolju šansu u prvom poluvremenu imali su Crveni vragovi, ali ju je upropastio Welbeck koji je izbio sam pred Manuela Neuera, ali je Bayernov vratar obranio njegov loš pokušaj loba.

Domaćini su do vodstva stigli u 58. minuti. Wayne Rooney je ubacio loptu iz kornera s lijeve strane koju je Vidić dobro zahvatio glavom i poslao je u mrežu.

Pep Guardiola u 63. minuti je u igru poslao Marija Mandžukića umjesto Thomasa Müllera. Hrvatski reprezentativac odužio mu se vrlo brzo, u 67. minuti. Rafinha je s desne strane ubacio loptu koju je Mandžukić glavom idealno spustio prema Schweinsteigeru, koji je udarcem lijevom nogom s nekih desetak metara matirao nemoćnog De Geu i poslao loptu u njegov gornji desni kut.

Manchester United se do kraja utakmice othrvao Bayernovim pokušajima da dođe i do drugog pogotka, odnosno do pobjede na Old Traffordu. U 90. minuti je Bastian Schweinsteiger zbog prekršaja nad Rooneyjem dobio drugi žuti karton i morao je prije vremena iz igre.

Liga prvaka, četvrtfinale, prve utakmice:

Manchester United – Bayern 1:1 (Vidić 58 / Schweinsteiger 67)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider