Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Nasljednik je poznat

Ludnica oko ManU-a: Odlazi Rooney, stiže Ronaldo, sukob Fergusona i Moyesa...

Nakon objave umirovljenja Sir Alexa Fergusona, čeka se nova objava – ona o njegovom nasljedniku.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Mediji u Engleskoj od ranog su jutra na nogama jer već bi se danas ili ovog tjedna mogla dogoditi potvrda Davida Moyesa kao trenera Manchester Uniteda za sljedeću sezonu. Gotovo svi se slažu kako dvojbe ne bi trebalo biti. U Evertonu već traže zamjenu za Moyesa (spominju se Martinez i Laudrup, op.a.) i priznaju kako je taj dan nekad morao doći.

>> Već se zna novi menadžer Manchester Uniteda: Ime mu je...

The Sun piše kako je United na preporuku Fergusona kontaktirao Moyesa koji je u srijedu u Londonu održao hitan sastanak s predsjednikom Evertona Billom Kenwrightom. Potonji je izjavio da škotski stručnjak nije postigao nikakav dogovor s Unitedom, te da će eventualna odluka o odlasku s Goodison Parka biti isključivo njegova. Zasad se, međutim, nije oprostio niti najavio odlazak nijednom svom igraču.

Angažman novog Škota za menadžera podržale su i klupske legende Uniteda Gary Neville, Denis Law i Peter Schmeichel.

Sir Alex Ferguson često je hvalio svog škotskog sunarodnjaka koji 11 godina sjedi na klupi kluba iz Liverpoola. Posljednji put učinio je to u veljači, no mediji na otoku izvukli su i jedan ne baš ugodan razgovor uz aut liniju iz 2005. godine (pobjeda Evertona 1:0, crveni karton Scholesa opa.a.). Tada su se dva Škota itekako zakačila.

Odlazak Fergusona kao pad Berlinskog zida

BBC-ov najugledniji nogometni kroničar Tom Fordyce piše kako je odlazak Fergusona u mirovinu za nogomet jednak rušenju Berlinskog zida u svijetu politike. Jedna od glavnih tema je i Wayne Rooney koji je prije dva tjedna zatražio odlazak iz Uniteda, ali je Fergie to odbija. Što će biti s Rooneyjem sada nije poznato.

Također, kao najveći poklon dobrodošlice Davidu Moyesu spominje se i spektakularan povratak Cristiana Ronalda na Old Trafford. Zasad je to samo glasina, no nakon 'pada Berlinskog zida' sve je moguće. Daily Mail piše kako je direktor Uniteda David Gill već odletio u Madrid...

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider