Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Finale u sjeni nereda

Lorenzo Insigne srušio Fiorentinu: Napoli osvojio Kup!

Nogometaši Napolija osvojili su po peti put u svojoj klupskoj povijesti naslov pobjednika Talijanskog kupa. Napoli je s 3-1 slavio protiv Fiorentine...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon velikih navijačkih nereda, pucnjave u gradu tijekom koje je teško ranjen jedan od navijača Napolija, odigran je finale Talijanskog kupa – Coppa Italia. U Rimu su se na Olimpicu sastali Fiorentina i Napoli, a slavio je drugoplasirani sastav Serije A.

Veliki neredi i pucnjava u Rimu: Ima ranjenih, kasnio početak utakmice!

Lorenzo Insigne srušio je Fiorentinu s dva lijepa pogotka za koja su mu asistirali Marek Hamšik i Gonzalo Higuain, a potom je "viole" dokrajčio Dries Mertens. Hamšik je u 11. minuti prošao polovicu igrališta s loptom u nogama, potom ju gurnuo lijevo u šesnaesterac prema Insigneu, koji ju je potom odmjereno poslao u dijagonalni kut.

Šest minuta kasnije Higuain je poslao prizemnu loptu, malo unazad, s desne strane Napolijeva napada. Lopta je prošla veliki broj igrača koji su se zatrčali prema vratima Fiorentina, te je došla skroz do druge strane i usamljenog Insignea. Talijan ju je raspalio iz prve, a lopta je na putu do gola dirala igrača Fiorentine i prevarila Neta.


Fiorentina vs Napoli 1:2 GOALS HIGHLIGHTS by footballdaily2

Svega 11 minuta kasnije Fiorentini nadu vraća Juan Vargas, koji smanjuje rezultat na 1-2. Josip Iličić poslao je "svijeću" u kazneni prostor Napolija, a prvi je na loptu natrčao Vargas i iz prve ju, iz voleja, poslao u donji desni kut gola Pepea Reine.

Rezultat se potom nije mijenjao do druge minute sudačke nadoknade, kada je Dries Mertens postavio konačan rezultat, nakon asistencije Josea Callejona. Bilo je to u situaciji kada je Napoli imao i igrača manje, jer je 13 minuta ranije drugi žuti karton na susretu dobio Gokhan Inler.

Peti je to klupski naslov za Napoli, prvi nakon sezone 2011/2012. Fiorentina je ostala na šest naslova. (TS) 

Coppa Italia, finale:

Napoli – Fiorentina 3-1 (Insigne 11, 17, Mertens 90+2 / Vargas 28)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider