Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Redsi hit sezone

Liverpool čeka City i Chelsea: Na Anfieldu pada odluka o prvaku Engleske

Brendan Rodgers, menadžer Liverpoola koji odrađuje fantastičan posao ove sezone sa svojom momčadi, poslao je poruku svojim rivalima u utrci za naslov prvaka Engleske, Manchester Cityju i Chelseaju, koji će uskoro gostovati na Anfieldu…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Liverpool je najveći europski nogometni hit ove sezone. Momčad koja je prošle sezone osvojila skromno 7. mjesto u Premierligi, s 28 bodova manje od prvaka Manchester Uniteda, trenutno je šest rundi prije kraja prvenstva vodeća na ljestvici, s dva boda više od Chelseaja i četiri od Manchester Cityja koji ima dvije utakmice manje.

No, oba rivala do kraja prvenstva moraju gostovati na Anfieldu, koji je ove sezone gotovo neosvojiva tvrđava. Liverpool je dobio 14 od 16 utakmica na svom kultnom stadionu, na kojem je ispustio samo pet bodova. Southampton je jedina momčad koja je odnijela sva tri boda iz Liverpolovog dvorišta, na početku prvenstva kada je slavio 1-0 golom Dejana Lovrena, dok je Aston Villa otela ''redsima'' jedan bod (2-2).

Liverpool je i dalje neporažen u prvenstvu u 2014. godini. U seriji je od osam uzastopnih pobjeda. Ovu zadnju ostvario je u nedjelju na Anfieldu protiv Tottenhama 4-0.

Brendan Rodgers uporno tvrdi kako nije pod pritiskom osvajanja naslova prvaka, kojeg navijači ovog kluba čekaju 24 godine. No, ukoliko Liverpool nastavi pobjednički niz i dobije preostalih šest utakmica do kraja prvenstva, sigurno će osvojiti titulu. Najveće prepreke na tom putu trebale bi mu biti Manchester City i Chelsea koji će gostovati na Anfieldu.

"Nema nikakve sumnje da i u Cityju i u Chelseaju znaju da je naš stadion teško mjesto za gostovanje. Mi volimo igrati kod kuće. Podrška koju smo imali protiv Tottenhama je bila izvanredna, a sigurno će biti još i veća u nastavku sezone. Mogli ste se i sami uvjeriti da je takva atmosfera za nas vrlo poticajna", veli 41-godišnji menadžer iz Sjeverne Irske.

"Poštujemo Chelsea. Imaju vrhunskog svjetskog menadžera, vrhunske igrače i momčad koja se slagala više od 10 godina kako bi osvojila Ligu prvaka i Premierligu. Manchester City je jedna od novih velesila u europskom nogometu. Međutim, mi osjećamo da možemo dobiti svaku utakmicu, jer smo pravi tim. Možda nemamo najbolju skupinu pojedinaca, iako imamo vrhunskih igrača, ali imamo puno gladi u momčadi i naše taktičke ideje konstantno napreduju", izjavio je Rodgers. (TS)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider