Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Sponzor Serie A

Leonardo odlazi kao pobjednik: 'Sredio' Cavanija i napustio PSG!

Leonardo Nascimento de Araujo više nije sportski direktor Paris SG-a.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Čovjek koji je protekle dvije godine sudjelovao u puno „visokooktanskih“ transfera, kojeg su talijanski mediji nazvali najvećim sponzorom Serie A (jer je u nju „upumpao“ milijune eura Nassera Al-Khelaifija), rastaje se s Parižanima na kraju prijelaznog roka.

„Žalosni smo, ali poštujemo njegovu odluku“, priopćili su iz kluba, potvrđujući vijest.

Leonardo je svoju abdikaciju objavio samo nekoliko sati uoči finaliziranja najvećeg ovoljetnog posla. Naime, „operacija Cavani“ danas bi i formalno trebala biti gotova. Cavanijev agent Pierpaolo Triulzi poslijepodne stiže u Pariz dogovoriti posljednje detalje. Leonardo je čekao da stvar bude zaključena, da bi onda mogao otići kao pobjednik.

Na njegovu odluku zasigurno je utjecala i kazna Disciplinske komisije Francuskog nogometnog saveza. Prvotno je kažnjen s devetomjesečnom suspenzijom zbog incidenta koji se dogodio nakon utakmice Le Championnata protiv Valenciennesa 5. svibnja, a kasnije je kazna i povećana na 13 mjeseci.

Kamera je uhvatila bivšeg reprezentativca Brazila kako se na ulazu u sudačku svlačionicu ramenom namjerno sudara sa sucem Alexandreom Castrom, što je ocijenjeno krajnje nedopustivim. Pravdao se uzalud Leonardo da je sucu htio samo pokazati za kakav je start tijekom susreta, po njegovom mišljenju nepravedno, isključio Thiaga Silvu.

Tijekom perioda suspenzije Leonardo ne bi imao pravo sjedenja na momčadskoj klupi uz travnjak, pravo ulaska u svlačionicu, a ne bi smio niti kontaktirati službene dužnosnike, suce, njihove pomoćnike i delegate.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider