Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Nije baš isto, ali..

Legendarni Zubizarreta dočekao osvetu za 1994. i šok u Ateni

Slavila je sinoć Barcelona, Katalonija i brojni navijači diljem svijeta.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Ludo slavlje doživjela je noćas Barcelona. Razočaranja koja su se nakupljala proteklih tjedana učinila su brojne navijače Barce napetima, no kočnice su se otpustile nakon razbijanja Milana. Doživjeli su satisfakciju igrači nakon žestokih kritika nakon nekoliko loših utakmica.

>> Barca opet pod povećalom: Milan teško oštećen!

>> Slavlje u Barcinoj svlačionici: Nezaustavljivi smo kada...

>> Trenutak koji je mogao slomiti Barcu: Niang tragičar Milana!

>> Barca 'samljela' Milan: Velika partija genijalnog Messija!

No, sportski direktor Barcelone Andoni Zubizarreta doživio je duplu zadovoljštinu nakon 4:0 pobjede. Ne samo a je spašena sezona u Ligi prvaka, već se ponovio rezultat od prije 19 godina kada je Milan pregazio Barcu u finalu ovog natjecanja.

Tog 18. svibnja 1994. godine Fabio Capello je uništio 'Dream team' Johana Cruyffa. Ta čarobna noć za Milan u Ateni jedna je od najvećih pobjeda 'rossonera' i jedan od najtežih poraza Barcelone. Stoičkov, Koeman i Romario pregaženi su od Savičevića, Desaillyja, Massara, Bobana i ekipe.

Andoni Zubizarreta bio je na koljenima, sada je imao ruke u zraku.

''Sretan sam zbog svih ovih ljudi, igrača, trenera, ma svih. Ovo je jedna od onih noći kada će svi znati gdje su bili. Danas smo imali sve – glavu, ravnotežu i iskorištene šanse'', rekao je Zubizarreta i spustio loptu.

''Sada trebamo misliti na ligu, imamo još jakih utakmica za odigrati.''

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider