Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Spektakl u Manchesteru

Kreće Liga prvaka: Oni se ne boje Barcelone, a oni znaju kako igra City!

Nakon dva mjeseca pauze,ovoga tjedna kreće nastavak nogometne Lige prvaka...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Utorak i srijeda donose prve četiri utakmice osmine finala, dok su preostala četiri dvoboja na rasporedu idućeg tjedna. Uzvrati su 11. i 12. ožujka, te 18. i 19. istog mjeseca.

U utorak će snage odmjeriti Manchester City i Barcelona, te Bayer Leverkusen i PSG, a u srijedu se sastaju Arsenal - Bayern i Milan - Atletico Madrid. Idućeg tjedna igraju Olympiakos - Manchester Unite i Zenit - Borussia Dortmund (25. veljače), te Galatasaray - Chelsea i Schalke - Real Madrid (26. veljače).

Sasvim sigurno okršaj Citya i Barcelone jedan je od najzanimljivijih ogleda osmine finala. Nakon što nije uspio zaustaviti Katalonce dok je bio na klupi Real Madrida, Manuel Pellegrini će sada imati novu priliku, ovoga puta na klupi 'Građana'.

"Bit će to pravi spektakl. Siguran sam kako nas očekuju dvije sjajne utakmice. Ne bojim se Barcelone. Vjerujem kako imamo dobru momčad i spremni dočekujemo Messija i društvo", kazao je Pellegrini, dodavši:

"Ukoliko želiš ostvariti veliki rezultat u Europe ne možeš zaobići Barcelonu, Real ili Bayern."

U Barceloni hvale Cityjevu snagu i niz kvalitetnih igrač koji stanuju na Etihadu. Međutim, Gerard Pique je poslao upozorenje.

"Mi smo ipak Barcelona. Spremni smo, maksimalno motivirani i sigurni u svoju kvalitetu. Znamo kako City igra, jer je Pellegrini forsirao taj način igre i dok je bio u Villarrealu, Realu i Malagi," kazao je Pique dodavši:

"Barcelona nije samo Messi. Ukoliko on zapne, što je vrlo rijetko, tu su i Neymar, Xavi, Pedro, Alexis. Imamo niz kvalitetnih opcija."

Oba sastava dočekuju nastavak LP u pozitivnom tonu. 'Građani' su ovoga vikenda izbacili Chelsea u osmini finala FA kupa, dok su Katalonci 'razbili' Rayo Vallecano 6-0. Domaćin će biti bez ozlijeđenog Sergija Aguera, no vraća se Samir Nasri.

City i Barca su do sada igrali šest puta i to šest prijateljskih susreta. Barca je slavila tri puta, City dva puta, a jedan susret je završio neodlučeno.

City je prvi put u svojoj povijesti stigao do osmine finala, no Pellegrini je tri puta bio u četvrtfinalu, dva puta na klupi Villarreala (2006, 2009) i jednom s Malagom (2012). Barcelona lovi sedmo uzastopno četvrtfinale. Zanimljivo, Barca je na zadnjih pet gostovanja u Engleskoj bez pobjede, dok City nikad kod kuće nije izgubio od nekog španjolskog kluba.

Leverkusen želi senzaciju protiv PSG-a

U sjedni okršaja na Etihadu, u utorak se sastaju i Bayer Leverkusen - Paris Saint-Germain. Uoči njihovog prvog međusobnog sudara u povijest, francuski prvak je veliki favorit. PSG je u zadnjih deset susreta samo jednom poražen, dok je Bayer upisao pet poraza u zadnjih sedam utakmica. Bayer je prošlog tjedna kod kuće ispao u kupu od drugoligaša Kaiserslauterna, a potom upisao i domaći ligaški poraz od Schalkea.

"Sasvim sigurno neće nam biti lako. No ova momčad ima karakter. Kada je najteže, oni su najbolji," kazao je Bayerov trener Sami Hyypia.

PSG će nastupiti bez ozlijeđenog Edinsona Cavanija, a upitan je i branič Christophe Jallet. No, 'apotekari' najviše strahuju od Zlatana Ibrahimovića koji je u sjajnoj formi. U prvenstvu je zabio 19 golova, a u Ligi prvaka osam.

"Naš cilj je ove sezone izboriti plasman u četvrtfinale. Sve više od toga bio bi veliki uspjeh," kazao je Ibrahimović.

Kod Bayera zbog suspenzije neće nastupiti Emre Can, a zbog ozljeda Eren Derdiyok i Robbie Kruse, a upitan je i Stefan Reinartz. (Hina)

VJEROJATNI SASTAVI:

Manchester City: Hart - Zabaleta, Kompany, Demichelis, Clichy - Garcia, Toure - Milner, Silva, Nasri - Negredo

Barcelona: Valdes - Alves, Bartra, Pique, Alba - Busquets, Xavi, Fabregas - Sanchez, Pedro, Messi

Bayer Leverkusen: Leno - Hilbert, Spahić, Toprak, Boenisch - Bender, Reinartz, Rolfes - Sam, Kiesling, Castro

PSG: Sirigu - Van der Wiel, Alex, Thiago Silva, Maxwell - Verratti, Cabaye, Matuidi - Lucas Moura, Ibrahimovic, Pastore

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider