Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Dirljive scene

Koreografija za pamćenje: Ivan Turina - zauvijek među nama!

Na utakmici švedskog prvenstva navijači AIK-a napravili su prekrasnu koreografiju u spomen Ivana Turine, tragično preminulog hrvatskog vratara...

Navijači i igrači AIK-a na dostajan su se način oprostili od svojeg vratara Ivana Turine koji je preminuo u 32 godini života.
Na utakmica protiv Göteborga u Stockholmu okupilo se oko 25.000 navijača. Kao što su i obećali, navijači su iza gola na sjevernoj strani položili dvije tisuće crvenih ruža te su razvili ogromni transparent na kojem je lik Ivana Turine, a ispod kojeg je pisalo „Ivan Turina – zauvijek među nama“.

>> Utakmica Dinama i AIK-a za Turinu u ponedjeljak u Stockholmu

Dječaci iz omladinske škole na sredinu terena donijeli su golemi Turinin dres te hrvatsku i švedsku zastavu. Igrači AIK-a na travnjak su izašli u žutim majicama s brojem 27 koji je u švedskom klubu nosio preminuli hrvatski vratar.

Igrači obje momčadi zagrljeni su proveli minutu šutnje. Bilo je doista dirljivo, mnogi na stadionu nisu mogli suspregnuti suze.

Turina će biti sahranjen u Hrvatskoj, a igrači AIK-a izrazili su želju da dođu na sahranu. Dinamo i AIK sljedećeg će ponedjeljka, 13. svibnja, s početkom u 18.30 sati, odigrati prijateljsku utakmicu u Stockholmu u čast preminulog vratara. Utakmica će se igrati na Friends Areni u Stockholmu koja prima 50 tisuća gledatelja, a prihod od utakmice bit će uplaćen u korist obitelji Ivana Turine.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider