Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Nagli zaokret

Katalonci otkrili tko je glavni favorit za novog trenera Barcelone

Premda su španjolski mediji u subotu ujutro izvještavali kako je argentinski stručnjak Gerardo Martino favorit za novog trenera nogometaša Barcelone, tijekom dana se kao glavni kandidat nametnuo Luis Enrique (43)…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Podsjetimo, zbog pogoršanog zdravstvenog stanja, u petak se s klupe španjolskog prvaka povukao Tito Vilanova, a čelnici kluba su najavili da će vrlo brzo imati novog trenera. Još je tijekom jutra katalonska televizijska postaja TV3 objavila da je odabir vodstva Barcelone Luis Enrique, a kasnije je i lokalni dnevnik Sport potvrdio kako je bivši kapetan ''blaugrane'' preuzeo ''pole position'' u utrci za novog trenera.

Luis Enrique je kao igrač ponikao u Sportingu iz Gijona, od 1991. do 1996. je igrao za Real Madrid iz kojeg je prešao u redove najvećeg rivala i postao legenda Barcelone. Od 2008. do 2011. je bio trener druge Barcelonine momčadi, u sezoni 2011/12 je vodio Romu, a prošli je mjesec postao trener Celte.

Iako u španjolskoj ligi postoji pravilo da jedan trener u istoj sezoni ne može voditi dva kluba u Primeri, a sezona je službeno počela 1. srpnja, ne bi trebalo biti problema oko Enriqueova eventualnog dolaska na Camp Nou. Naime, kako piše Sport, Celta ga zasad nije službeno prijavila Španjolskom nogometnom savezu kao svoga trenera, tako da on slobodno može otići u Barcelonu. Dakako ako ga Celta pusti uz, očekuje se, određenu odštetu. (TS)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider