Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Priča o Vučici

Kako zaraditi, pojačati se i imati bolji rezultat? Oni znaju

U talijanskoj Serie A tri su prvenstvene runde prošle, a vrh dijele dva kluba, Napoli i Roma.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

I dok se Napoli isprofilirao kao jedna od vodećih momčadi na Apeninima te njegovih devet bodova nije nikakvo iznenađenje, to se nikako ne može reći za Romu, bez obzira što su joj svi protivnici bili iz donjeg doma.

Povratak borbi za vrh nakon dvije užasne sezone?

Vučica je, na veliku žalost brojnih navijača u Italiji, ali i Hrvatskoj, u posljednjih nekoliko sezona potonula u prosječnost. U Ligi prvaka posljednji put su igrali u sezoni 2010./2011., u ljeto 2011. doživjeli su povijesnu sramotu pod vodstvom Luisa Enriquea (ispali u četvrtom pretkolu Europa lige od Slovana iz Bratislave), a u posljednje dvije sezone nisu uspjeli izboriti niti plasman u kvalifikacije Europa lige.

Stvari su se počele mijenjati na bolje ovog ljeta, kada je za trenera doveden ambiciozni Rudi Garcia, koji je pet godina radio odličan posao s Lilleom.

I prije tri startne pobjede u novom prvenstvu (u gostima kod Livorna i Parme te doma protiv Verone), prijelazni rok je dao nagovijestiti kako bi se Giallorossi mogli vratiti u borbu za sam vrh. Roma je na tržištu vukla pametne poteze, pokazavši da se istovremeno može ojačati momčad, rezultat poboljšati, te s 'ponekim eurom' napuniti blagajna.

Prodajom igrača zaradili su nešto više od 100 milijuna eura, od čega su 70 uložili u rekonstrukciju momčadi. Zapravo, od transfera samo dvojice igrača gotovo su pokrili sve što su uložili...

Od Tottenhama i PSG-a dobili novca za sva pojačanja

Marquinhos je prodan PSG-u za 35, a Lamela Tottenhamu za 30 milijuna eura, ali to nije sve. Osvaldo je otišao u Southampton za 15, Krkić u Barcelonu za 12, Stekelenburg u Fulham za šest, a Tachtsidis u Genou za tri milijuna eura. Od važnijih stvari u rubrici odlasci treba spomenuti umirovljenje zahvalnog ofenzivca Simonea Perrotte te odlazak Mattea Brighija u Genou (bez odštete Rimljanima jer mu je istekao ugovor).

Planskom kupovinom Roma je odlično popunila kadar u svim linijama. Za samo 500 tisuća eura stigao je iz Napolija pouzdani čuvar mreže Morgan De Sanctis. Konkurenciju u obrani su pojačali Mehdi Benatia iz Udinesea (13.5 milijuna eura), Tin Jedvaj koji još uvijek čeka priliku (5 milijuna eura), a bez odštete je stigao Maicon iz Manchester Cityja. U veznom redu glavni ulov je nizozemski reprezentativac Kevin Strootman (PSV-u za njega plaćeno 17 milijuna eura), dok će u napadačkoj liniji za dva mjesta u tercetu s Tottijem konkurirati Adem Ljajić (Fiorentina, 11 milijuna eura) i Gervinho (Arsenal, osam milijuna eura).

Bilo je tu još igrača za koje je Roma platila odštetu, poput Poljaka Skorupskog ili velike razmjene u koju su se Giallorossi uključili s Genoom, iskrcavši 7.5 milijuna eura za potpuna ili djelomična prava na Destra, Piscitellu i Verrea, ali dovođenje gore spomenutih igrača glavni je zalog optimizma svih romanista. Nedjelja i gradski derbi s Lazijom pokazat će koliko je isti zaista utemeljen...

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider