Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Ola, Jela i Luka!

Sir Alex će pamtiti golove Hrvata zbog kojih je ostajao bez trofeja

Golčina Luke Modrića na Old Traffordu bio je početak kraja ambicija Manchester Uniteda u Ligi prvaka.

Mnogi će reći kako je sve preokrenuo turski sudac isključivši Nanija možda ipak neopravdano, ali vrata raja Joseu Moruinhu otvorio je Luka Modrić fantastičnom pogotkom De Gei. Mourinho je odmah reagirao nakon isključenja Nanina i u igru ubacio hrvatskog reprezentativca koji mu se odužio građenjem igre, a deset minuta nakon ulaska i pogotkom.

>> MODRIĆEV GOL ŽIVOTA i crveni Naniju okrenuli sve: Real prošao dalje!

Vjerovao je Portugalac u Modrića i isplatilo se. Luka je zabio udarcem iz daljine, što mu mnogi predbacuju kao manu, ali kad sjedne onda sjedne. Možda je u tim trenucima prošlo Fergusonu kroz glavu kako ga je on mogao imati da je United imao tj. odlučio izdvojiti silne novce za Modrića.

Prije tri godine Fergusonu je u Ligi prvaka presudio još jedan Hrvat. Ivica Olić zabio je u četvrtfinalu u Muenchenu u sudačkoj nadoknadi za 2:1, a onda još jednom na Old Traffordu kada je Bayern dokrajčio United.

No, patio je Ferguson posebno nakon jedne utakmice prošle sezone. Možemo reći i kako mu je još jedan Hrvat presudio, ovaj put u Premier ligi. Radi se o onoj, za navijače Crvenih vragova, nesretnoj utakmici protiv Evertona u Manchesteru. Činilo se kako domaćin ne može ispustiti 3:1 i 4:2, ali Nikica Jelavić s dva gola uz pomoć Pienaara i Fellainija donosi bod gostima. Kasnije je Ferguson tu utakmicu proglasio onom u kojoj su izgubili prvenstvo...

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider