Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Užareno gostovanje

Kaos u Srbiji: Tisuću policajaca, slavljenje ratnog zločinca i pad navijača

Scene navijačkog divljanja jučer su viđene i u Srbiji...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Gostovanja beogradskih klubova u Novom Pazaru oduvijek su kaotična i označena kao utakmice najvišeg moguće rizika. Nije teško pogoditi zbog kojeg razloga...

Jučer je u Novi Pazar stigla Crvena Zvezda. Danima se 'vagalo' hoće li gostujućim navijačima biti dozvoljen dolazak, a onda je odlučeno da Delije smiju doći kako se ne bi 'narušila regularnost natjecanja'. Prevedeno, srbijanske vlasti smatrale su kako nije pošteno da Zvezda na užarenom gostovanju, u situaciji kada se s Partizanom bori za titulu, bude bez svojih fanova.

Iz Beograda je navodno krenulo 50-ak Delija, a ukupno ih je na koncu bilo oko 400, jer su im se pridružili i mnogi Zvezdini navijači iz ostatka Srbije. Na stadion su ušli tek naknadno, a tijekom utakmice razmjenjivali su verbalne uvrede s domaćim navijačkim skupinama Torcidom i Ekstremima.

Svoju ekstremnost, ali i idiotizam Delije su pak iskazale uzvikujući ime ratnog zločinca Ratka Mladića, što je izazvalo buru negodovanja među domaćim fanovima. Zvezda je pobijedila s 1:0 'bombom' kapetana Milijaša iz slobodnog udarca. U drugom dijelu gosti su imali i penal kojeg im je glavni sudac, takav je dojam, poklonio. Međutim, udarac Lazovića obranio je Marko Šimić, bivši vratar Dinama i Croatije iz Sesveta, a danas potencijalni reprezentativac Srbije.

S druge strane, domaćinu nije sviran mogući 11-erac, pa je Novi Pazar u 12. ovosezonskom nastupu pred svojim navijačima doživio prvi poraz. Razočarani navijači nakon zadnjeg sučevog zvižduka kamenjem su počeli gađati Delije, koje su im uzvratile istom mjerom, trudeći se probiti zaštitnu ogradu. Umiješala se i Žandarmerija koju su Torcida i Ekstremi potom gađali stolicama. Na meti su bili i suci, ali i nogometaši Zvezde koji su se prilikom izlaska s travnjaka prekrstili, pokazivajući majice s natpisom 'Otadžbina'.

Ne zna se koliko je huligana uhićeno i je li netko stradao, kao niti u kakvom se stanju nalazi navijač Zvezde koji je pao s tri metra visoke ograde. Stadion Novog Pazara će vrlo vjerojatno biti suspendiran, a nove mučne scene iz Srbije mogli bismo vidjeti za osam dana, kada je derbi Crvene Zvezde i Partizana. Bit će to direktni okršaj za titulu, kojoj je bliža Zvezda s +3 ispred Partizana šest kola prije kraja. 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider