Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Fantastična sezona

Ibrahimović odveo PSG do rekorda!

U fantastičnoj sezoni za Paris Saint-Germain, momčad s Parka prinčeva postavila je novi francuski rekord po broju osvojenih bodova i pobjeda u jednoj sezoni...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Parižani su rekord po broju bodova srušili još u prošlom kolu kada su slavili u gostima kod Lillea, a sada su ga popravili pobjedom protiv Montpelliera u posljednjem kolu s čak 4-0. Sezonu su tako završili s čak 87 bodova.

Osim što su ostvarili novi rekord po broju bodova, prvi su u povijesti najvišeg ranga francuskog nogometa upisali 27 pobjeda u jednoj sezoni. Dosadašnji rekorderi s po 26 pobjeda bili su Reims (1959-1960), Monaco (1960-1961) i Nantes (1965-1966, 1979-1980). PSG ima i prvog strijelca prvenstva, a to je, naravno, Zlatan Ibrahimović koji je postigao 26 golova u 33 utakmice, što je prosjek od 0.79 po utakmici.

"Posljednja utakmica bila je preslika naše sezone i jako sam sretan kako smo odigrali. Srušili smo rekorde, a u tome nam je dosta pomogao Monaco koji nas je tjerao da budemo koncentrirani od početka do kraja. Uživat ćemo, ali kratko jer nova sezona donosi nove izazove i još više ciljeve", rekao je nakon pobjede protiv Montpelliera u posljednjem kolu Laurent Blanc. (TS)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider