Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Doveli prvo pojačanje

Hrvatski reprezentativac blizu dogovora: Gradit će momčad oko mene!

Hrvatskog nogometnog reprezentativca Ivana Rakitića (27) u Sevilli vide kao nositelja igre i momčadskog oslonca u nadolazećim sezonama. Ne čudi stoga želja za produljenjem njegovog ugovora...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Aktualni Rakitića veže do lipnja 2015. godine, a interesa za njegovim dovođenjem ne manjka. Tako je jedan od zainteresiranih klubova bio i Liverpool, no Sevillin predsjednik Jose Maria del Nido nije želio ni čuti za prodaju.

„Blizu smo dogovora (oko produljenja). Predsjednik me cijeni i obećao mi je da će momčad izgraditi oko mene. Vjerujem da ćemo uskoro sve dogovoriti. Del Nido zna da volim Sevillu i da želim nositi njen dres još dugo“, prenosi Rakitićeve riječi portal Eldesmarque.com, koji pomno prati zbivanja oko Seville.

„Dovest ćemo dobra pojačanja, predsjednik mi je obećao. Sastao sam se s predsjednikom dva ili tri puta na stadionu, imali smo oko čega razgovarati, ali ne o mom odlasku iz Seville“, zaključio je Rakitić.

Sevilla se pojačala prvim strijelcem belgijskog prvenstva

Sevilla je već krenula s jačanjem momčadi. Andalužani su kupili Carlosa Baccu, 26-godišnjeg kolumbijskog napadač i prošle sezone najboljeg strijelca belgijskog prvenstva.

Na službenoj internet-stranici andaluzijskog kluba je obavljen ovaj transfer koji je potpisan na pet godina, ali Sevilla nije i objavila financijsku pozadinu svega. Inače, ovaj tjedan je predsjednik Seville Jose Maria del Nido najavio kako klub sigurno neće ovog ljeta prodavati prvog klupskog strijelca Alvara Negreda, čime je momčad u kojoj igra i hrvatski reprezentativac Ivan Rakitić dobila vrlo kvalitetan napadački dvojac Negredo - Bacca.

Spomenuti je Bacca prošle sezone, kao napadač Club Bruggea, postigao 24 pogotka tijekom 32 utakmice. Ta belgijska momčad mu je bilo prvo europsko iskustvo gdje je došao 2012. godine kao igrač kolumbijskog Atletico Juniora.

Za kolumbijsku je reprezentaciju u karijeri odigrao tri utakmice i postigao dva pogotka. (TS)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider