Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Fergie je pogriješio...

Legendarni Giggs na klupi umjesto Moyesa već od ove subote!

David Moyes dobio je tri kola prije kraja otkaz na mejstu trenera Manchester Uniteda.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Kao što su jučer najavili gotovo svi važniji engleski mediji, David Moyes više neće voditi Manchester United. Službena potvrda stigla je u utorak, dva dana nakon nove blijede partije Uniteda u porazu kod Evertona. No, navodno su vlasnici kluba, obitelj Glazer odlučili potjerati Moyesa na kraju sezone još u veljači, a posebno u užujku kada ih je na Old Traffordu ponizio Liverpool (0:3).

"David Moyes napustio je Old Trafford. Klub mu želi zahvaliti na svemu što je napravio i želi mu sreću u nastavku karijere", stoji na stranici kluba iz Manchestera koja je kasnije objavila kako će, još uvijek, igrač Ryan Giggs voditi United posljednje četiri utakmice.

Ova vijest nije šokantna, iako su mnogi mislili kako će se sad već bivšem menadžeru dati šansa i sljedeće sezone. Srušen je i mit o tome kako Man United ne skida svoje menadžere nakon jedne loše sezone, ali Sir Alex Ferguson je ipak jedan i jedinstven.

Fergie izabrao krivog

Kada je David Moyes stigao na klupu Uniteda, pojavio se na Old Traffordu transparent 'The Chosen One'. No, njega su na posljednjim utakmicama morali čuvati redari kako ga bijesni navijači ne bi skinuli. Moyesa je izabrao upravo legendarni Fergie, no nakon svih čuda koje je napravio, njegov Škot je ipak bio veliki promašaj.

Serija poraza krenula je već u rujnu i to kod najvećeg rivala. Liverpool je na Anfieldu slavio 1:0, a onda je stigao i težak poraz kod gradskog rivala Cityja 4:1. Ubrzo je na Old Traffordu šokantno, nakon 35 godina slavio i West Brom.

I tada se sumnjalo u Moyesa, ali imao je podršku jer nije lako naslijediti Fergusona. 'Izabrao ga je čovjek koji nas je uspješno vodio 26 godina, vjerujmo mu', čulo se u Manchesteru.

Na kraju mu presudio njegov Everton

U međuvremenu je Moyes skidao negativne rekorde, a onda je došao novi udarac Liverpoola, pa Cityja te konačno njegovog Evertona kojeg je vodio zadnjih 11 godina i koji se danas bori za Ligu prvaka.

Manchester United ove je sezone u Premierligi kao branitelj naslova pod Moyesovim vodstvom pretrpio čak 11 poraza, te na ljestvici drži 7. mjesto. Od četvrte pozicije, koja vodi u kvalifikacije za Ligu prvaka, udaljen je nedostižnih 13 bodova.

Pod vodstvom Davida Moyesa pale su dionice kluba na burzi. Nije to Man United iz 80-ih. Tada to nije bio jedan od najvećih svjetskih klubova. Danas si 'čekanje Fergieja' ne žele priuštiti...

 

David Moyes je upisao više poraza u jednoj sezone nego Ferguson u zadnje tri. Manchester United će prvi put nakon daleke 1991. završiti sezonu s manje od 70 bodova, a prvi put  u povijesti izgubio je sve četiri utakmice protiv Liverpoola i Evertona u istoj prvoligaškoj sezoni.

United je osvojio ukupno tek šest bodova protiv Top 6 momčadi u ligi od mogućih 36. Ovakvih pogubnih statistika jednostavno je bilo previše, a u anketama pred samu objavu ove vijesti Moyes je imao potporu mizernih 6% navijača...

Giggs preuzima momčad do kraja sezone

Legendarni Ryan Giggs preuzet će vođenje "crvenih vragova" u posljednje četiri utakmice Premierlige, objavio je klub.

Giggs (40) je član Manchester Uniteda cijelu svoju karijeru (od 1987. godine), a za prvu momčad je debitirao još davne 1991. godine! Ove je sezone nastupio u svega 11 utakmica engleske Premierlige, ali je zato bio jedan od pomoćnika Davida Moyesa u vođenju momčadi.

Debi kao privremeni menadžer Giggs će imati naredne subote u domaćoj utakmici protiv Norwich Cityja. United je trenutno sedmi sastav Premierlige, te nema više mogućnost dohvatiti mjesto koje dogodine vodi u kvalifikacije Lige prvaka.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider