Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Spektakularna premijera

GOL.hr u Madridu: Ronaldo pred nama tehnicirao i namigivao ljepotici!

Vrhunac spektakularnog Nikeova dvodnevnog eventa u Madridu dogodio se uprizorenjem Cristiana Ronalda, najveće zvijezde Real Madrida i aktualnog osvajača Zlatne lopte…

U raskošnu dvoranu kraljevske palače Salon de Reinos dotrčao je nepoznati muškarac i postavio loptu točnu ispred naših nogu. Zastor se digao, bubnjevi su utihnuli pa bljesnuli reflektori. U dvoranu je ušetao glavom i bradom Cristiano Ronaldo u dresu portugalske reprezentacije. Praćen fanfarama krenuo je kroz špalir novinara i posebnih uzvanika prema spomenutoj lopti. Točno pred nama, na nekih pola metra udaljenosti, podigao je loptu jednim potezom i pri tome šeretski namignuo iznimno zgodnoj portugalskoj novinarki koja je sjedila tik do nas.

Zidaneov miljenik u kraljevskoj palači: Nezgodan je taj Mandžo!

Dok su blicevi sijevali, tehnicirao je nekih pola minute, a usput je stigao prozboriti još koju sa spomenutom gospodičnom, dok je sve iz publike budnim okom pratila njegova djevojka Irina Shayk. Kasnije smo doznali da se Ronaldo i novinarka znaju jako dugo, još iz vremena dok je nosio dres Sportinga iz Lisabona.

Ronaldov dolazak bio je šlag na tortu Nikeova dvodnevnog spektakularnog eventa u Madridu. Vrhunac eventa bila je svjetska premijera najnovije generacije Nikeovih kopački Mercurial Superfly, najbrže kopačke koje su namijenjene najbržim igračima. Mercurial kopačke svojedobno je proslavio „stari Ronaldo“, a već godinama ih nosi i Cristiano kojem je pripala ta čast da ih prvi javno isproba.

„Kad sam ih prvi put ugledao, moram priznati da sam bio iznenađen. Izgledaju drugačije, inovativno, nikada nisam vido slične kopačke. Baš su dobre, lijepe i vrlo udobne“, kazao je Ronaldo u uvodu razgovara s moderatorom spektakularnog događaja.

„Nikeove kopačke nosim od 12 godine života. Moram reći da sam prezadovoljan“, istakao je Ronaldo u promotivnom djelu razgovara, a potom su uslijedila pitanja o Realu i polufinalnom okršaju s Bayernom u Ligi prvaka.

„Zadovoljni smo pobjedom (1:0) u Madridu, ali znamo da nas čeka težak posao u uzvratu. U Münchenu moramo zabiti pogodak, samo tako ćemo izboriti finale u mojem Lisabonu“, istakla je najveća uzdanica Real Madrida.

„Sanjam finale Lige prvaka na Luzu. To je sjajan stadion na kojem često igra portugalska reprezentacija. Tamo sam već izgubio jedno veliko finale, nadam se da ću ovaj put biti bolje sreće. Naravno, ako dođemo do finala, a ja iskreno vjerujem da hoćemo“, podsjetio je Ronaldo na poraz Portugala u finalu Europskog prvenstva 2004. s Grčkom.

Ronaldo ističe da mu je trenutačno u fokusu Liga prvaka i španjolsko prvenstvo, no priznaje da ponekad pomisli na predstojeće Svjetsko prvenstvo u Brazilu.

„Uvijek me prođu trnci kad se sjetim da ću uskoro s portugalskom reprezentacijom nastupiti u Brazilu. Ponosan sam što sam portugalski reprezentativac, velika mi je čast igrati za svoju zemlju. Tako je bilo i tako će uvijek biti“, kaže aktualni osvajač Zlatne lopte, Fifine nagrade za najboljeg igrača godine.

Neki tvrde da je Svjetsko prvenstvo izgubilo na značaju u posljednjih nekoliko godina te da je Liga prvaka preuzela primat najvećeg nogometnog natjecanja.

„Svjetsko prvenstvo ima najveću tradiciju, to se ne može tako lako prebrisati. Liga prvaka također je vrlo važna pa je teško raditi usporedbe. Svatko ima svoje mišljenje, ali ne bih rangirao ili uspoređivao natjecanja na klupskoj i reprezentativnoj razini. Svako je važno, svako ima svoj značaj i ne mogu nijedno staviti na prvo mjesto.“

Što Ronaldo očekuje od svojeg nastupa na Svjetskom prvenstvu?

„Prije svega želim maksimalno doprinijeti uspjehu Portugala. Uspjeh reprezentacije moj je primarni cilj, a tek onda dolaze individualna dostignuća.“

Osjeća li pritisak?

„Pritisak je uvijek tu, ja sam i kapetan reprezentacije pa je i odgovornost veća. No, naučio sam se s time nositi. Dobro je što nismo u užem krugu favorita, što automatski znači da ćemo biti pod nešto manjim pritiskom nego oni koji su papirnati favoriti. Pokušat ćemo uživati i odigrati najbolje što možemo. Siguran sam da ćemo dati sve od sebe, a tek ćemo vidjeti hoćemo li postići značajniji rezultat. To je nemoguće prognozirati, svi znamo koliko je nogomet nepredvidljiv.“

Portugal se nalazi u skupini s Njemačkom, Ganom i SAD-om.

„U vrlo jakoj smo skupini, mislim da je to jedna od najtežih skupina. Njemačka je uvijek favorit, a Gana i SAD imaju odlične momčadi. Neće biti nimalo jednostavno proći dalje, ali to je Svjetsko prvenstvo, tu nema lakih protivnika.“

Favoriti Mundijala?

„Uvijek su isti, nema tu prevelikih promjena. Prvenstvo će biti izjednačeno, razlike su male, ima puno odličnih momčadi i doista je teško reći tko će otići do kraja. Brazil je domaćin pa se od njega možda najviše očekuje.“

Ronaldo je odgovorio na pitanje koji su mu ciljevi na privatnom i poslovnom planu?

„Što se tiče posla kojim se bavim, moj je cilj igrati nogomet najbolje što mogu, i to što duže, pobjeđivati i biti najbolji. Nogomet mi je jako puno dao i tako se odnosim prema njemu. Zahvalan sam svojim trenerima i suigračima bez kojih ne bi bio to što danas jesam. A na privatnom planu želim sebi, mojoj obitelji i cijelom svijetu puno zdravlja i sreće. Normalan sam čovjek kao i svi ostali. Zaplakao sam kad sam dobio dijete, ono mi najviše znači. O majci mojeg djeteta ne želim govoriti. Nastojim sačuvati svoju privatnost, mislim da je to normalno.“

Ronaldo je tijekom karijere ponekad imao nesporazuma s novinarima. Znalo je biti dosta iskri.

„Možda davno, na početku karijere. Bio sam mlad i neiskusan“, kazao je Ronaldo i nasmijao se.

„S vremenom sam postao mirniji. Novinari su danas kao dio moje obitelji, tako se osjećam kada s njima razgovaram“, kazao je Ronaldo i nasmijao cijelu dvoranu. Praćen frenetičnim pljeskom mirno je ustao, mahnuo rukom i odšetao s pozornice. To se zove superstar.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider