Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Za petama mu as

Giggs novi rekorder Lige prvaka, ali neće još dugo...

Velški nogometaš Ryan Giggs (39) svojim je ulaskom u drugom poluvremenu utakmice između Šahtara i Manchester Uniteda postavio je novi rekord po broju nastupa u Ligi prvaka.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Giggs je u igru u Donjecku ušao u 66. minuti, zamjenivši pritom Marouanea Fellainija, čime je upisao 145. nastup u najelitnijem klupskom nogometnom natjecanju. Dosada je rekord sa 144 nastupa dijelio s legendarnim napadačem Real Madrida Raulom, no od ove je srijede neuništivi Velšanin samostalni vlasnik istog.

Međutim, pitanje je koliko će biti na vrhu tog popisa s obzirom da je četvrti svih vremena po broju nastupa Xavi Hernandez iz Barcelone. Šest godina mlađi Xavi ima šest nastupa manje od Giggsa, a za pretpostaviti je da će odigrati barem jednu sezonu duže od igrača Manchester Uniteda.

Drugi po broju nastupa je umirovljeni Paolo Maldini (140), peti je Clarence Seedorf (131), dok je šesti Paul Scholes (130).

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider