Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
'Malo je frustriran'

Ferguson otkrio: Rooney nije želio igrati. Zatražio je transfer!

Menadžer Manchester Uniteda Sir Alex Ferguson, koji sljedeće nedjelje odlazi u mirovinu, u oproštajnom je govoru na Old Traffordu pozvao navijače i čelnike kluba da podrže novog trenera Davida Moyesa...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Ferguson je u srijedu objavio kako se nakon 27 godina na klupi Uniteda povlači u trenersku mirovinu. U subotu je posljednji put vodio ''crvene vragove'' na Old Traffordu, a momčad mu je za oproštaj poklonila pobjedu protiv Swanseaja (2-1) u 37. kolu Premierlige. Nakon utakmice je neuništivi Škot podigao pehar za 20. klupski naslov engleskog prvaka, a uzeo je u ruke i mikrofon i održao oproštajni govor navijačima.

>> Oproštaj Fergusona od Old Trafforda: Stanite iza novog menadžera!

Podsjetio ih je da su i njemu trebale tri i pol godine da osvoji prvi od ukupno 38 trofeja koje je donio klubu.

"Bilo je i loših razdoblja, ali tada su čelnici kluba i igrači stali iza mene. Vaš posao je sada stati iza novog menadžera", rekao je Ferguson, najavivši dolazak svoga sunarodnjaka Moyesa iz Evertona.

Uslijedile su potom zahvale svima u klubu, navijačima i obitelji za najljepše životno iskustvo, kako ga je nazvao Ferguson.

"Moje umirovljenje ne znači kraj moga života u klubu. Sada ću moći uživati u gledanju utakmica, više neću patiti. No, kad pomislim na sve to, na golove u posljednjim minutama, na povratke, pa čak i na poraze… sve je to dio ovog našeg velikog kluba. I zato vam svima hvala."

Nakon utakmice je Ferguson u razgovoru za Sky Sports otkrio i zašto u nedjelju ni na klupi nije bilo Waynea Rooneyja. Potvrdio je pritom glasine da je engleski reprezentativac zatražio odlazak iz kluba.

"Mislim da Wayne nije ni želio igrati u ovoj utakmici iz jednostavnog razloga što je zatražio transfer. Mislim da želi promisliti o nekim stvarima i to je dobra ideja. Nećemo ga pustiti iz kluba. Možda je sada malo frustriran jer sam ga jednom ili dvaput izvadio iz igre u posljednjih nekoliko tjedana." (TS)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider