Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Moyes nije bio prvi izbor?

Ferguson opet bira 'nasljednika kojeg je htio', ali njegova neće biti zadnja

Dan nakon nemilosrdnog, ali i očekivanog otkaza Davidu Moyesu, engleski mediji traže mu nasljednika.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon 28 godina pod vodstvom jednog i jedinstvenog Sir Alexa Fergusona, Manchester United je vjerovao sljedećem menadžeru tek 10 mjeseci. David Moyes je potjeran kako i priliči modernom nogometu, prvo je procurilo u medije, a nakon što su se cijeli dan s njim 'opraštali' po društvenim mrežama stigla je i službena potvrda.

Iako se takav način nekima nije svidjeo, bilo je jako malo onih romantičara koji bi Moyesu dali još jednu šansu. E sad, tko je sljedeći? Sir Alex Ferguson očito je pogriješio kada je izabrao sunarodnjaka Škota, a engleski mediji špekuliraju kako Moyes ipak nije bio njegov prvi izbor.

To je bio Carlo Ancelotti, piše Telegraph, koji je prvi u ponedjeljak objavio kako će Moyes sigurno dobiti otkaz dan kasnije. Ferguson je navodno odredio Don Carla za nasljednika, ali je ovaj izabrao Real Madrid.

Američki vlasnici, obitelj Glazer i njihovi direktori opet će upitati Sir Alexa za savjet. On će vjerojatno opet reći – Ancelotti i nadati se kako Real neće ove godine ništa osvojiti. Ipak, zadnja će biti 'američka'. Čelnici kluba drže kako je puno realnija opcija da klupu Uniteda preuzme iskusni lisac Louis Van Gaal.

Nizozemac se već javno ponudio premierligaškim klubovima prije nekoliko mjeseci. Najavio je odlazak s kormila nizozemske reprezentacije nakon Svjetskog prvenstva te izrazio želju za odlaskom u Englesku.

Ryan Giggs ne može trenutno biti dugoročno rješenje, Jurgen Klopp se javno distancirao od mogućnosti odlaska iz Borussije, Laurent Blanc je potpisao novi ugovor s PSG-om, Diego Simeone vjerojatno neće napustiti svoj Atletico, a Louis Van Gaal… On ostaje najveći kandidat za klupu Man Uniteda.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider