Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Drogbi ovacije Stamforda

Chelsea rutinski u četvrtfinale, Real na krilima Ronalda srušio Schalke

Nogometaši Chelseaja i Real Madrida su očekivano izborili plasman u četvrtfinale Lige prvaka. Real je sa super uvjerljivim ukupnim rezultatom 9-2 savladao Schalke, dok je Chelsea s 3-1 izbacio Galatasaray...

Real je na Santiago Bernabeuu u uzvratnoj utakmici osmine finala imao rutinski posao nakon visoke 6-1 pobjede u Gelsenkirchenu. Trener Reala Carlo Ancelotti izveo je nešto izmiješan sastav bez Luke Modrića u kadru, ali opet dovoljno jak da ponovo savlada Nijemce.

Real je u uzvratu slavio s 3-1 dvama golovima Cristiana Ronalda i jednim Alvara Morate, dok je jedini gol za 'rudare' zabio Tim Hoogland dalekometnim udarcem koji se odbio od Sergija Ramosa i prevario Ikera Casillasa.

Real je poveo u 21. minuti nakon sjajne akcije koju je okrunio Portugalac nakon savršenog posluživanja Garetha Balea. Vodstvo Reala poništio je Hoogland spomenutim golom, ali je u drugom dijelu u razmaku od samo dvije minute "kraljevski klub" dovršio posao.

Ronaldo je zabio za 2-1 iz solo-akcije koju je okrunio udarcem iskosa s desne strane s nekih 14, 15 metara u bliži kut, a konačan je rezultat postavio Morata nakon novog dodavanja Balea. Moratinom golu prethodila je greda Ronalda, a mladom napadaču kasnije nije bilo teško poslati loptu u praznu mrežu nakon što ga je krasno poslužio Bale.

Golove utakmice Real Madrid - Schalke možete pogledati OVDJE.

Ronaldu su to bili 12. i 13. ovosezonski gol u Ligi prvaka i najbolji je strijelac natjecanja. Samo ga jedan gol dijeli od rekorda iz pojedine sezone u vlasništvu Lionela Messija (2011/12).

Chelsea je u ogled protiv Galatasarayja na Stamford Bridgeu ušao s rezultatom 1-1, da bi pred svojim navijačima slavio 2-0 pobjedu golovima Samuela Eto'a i Garyja Cahilla iz prvog poluvremena.

Eto'o je zabio već u 4. minuti prizemnim udarcem iskosa s desne strane kaznenog prostora u dalji kut, dok je konačan rezultat postavio Cahill zakucavši loptu iz blizine nakon što je prethodno udarac glavom Johna Terryja obranio, ali ne i ukrotio vratar Fernando Muslera.

Dvoboj u Londonu imao je i svoju uvertiru. Kada je napadač Galatasaraya Didier Drogba izašao na zagrijavanje, stadion je 'eksplodirao' od oduševljenja. Navijači Bluesa pozdravili su 'kralja' koji je osam godina nosio dres londonskog kluba. Oduševljeni Drogba je istrčao počasni krug zahvalivši se navijačim na sjajnom dočeku. Drogba je osam godina nosio dres Bluesa osvojivši 12 trofeja pri čemu Ligu prvaka i tri engleska naslova prvaka. U dresu londonskog kluba je odigrao 341 utakmicu i postigao 157 golova što ga čini četvrtim strijelcem u povijesti kluba. (TS)

Golove utakmice Chelsea - Galatasaray možete pogledati OVDJE.

Liga prvaka, osmina finala, uzvratne utakmice:

Chelsea - Galatasaray 2-0, 1-1 (Eto'o 4, Cahill 42)

Real Madrid - Schalke 3-1, 6-1 (Ronaldo 21, 74, Morata 75 / Hoogland 31)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider