Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Barca će pustiti Atleticu?

Dramatična utrka u Primeri: Evo tko jedini ovisi sam o sebi!

Zadnje kolo donosi ludilo: Hoće li Barca 'tankirati' protiv Atletica samo da Real ne bude prvak?

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon pobjede Barcelone u „el clasicu“, utrka za naslov prvaka Španjolske zakuhala se do krajnjih granica. Primera nije bila dramatičnija u posljednjih desetak godina. Atletico 70, Real Madrid 70, Barcelona 69 bodova.

To je poredak vodećeg trojca nakon 29. odigranih kola. Do kraja prvenstva ostalo je još devet kola i ukupno 27 bodova. Ni malo, ni puno, kako se uzme. U ovom trenutku u najboljoj je poziciji Atletico koji sam odlučuje o svojoj sudbini. „Rojiblancosi“ su bolji od Reala u međusobnom skoru, što znači da će sigurno biti prvaci ako do kraja upišu sve pobjede.

Barca slavila usred Madrida: Hat-trick Messija, crveni Ramosa i tri penala!

U ovom trenutku ključno je pitanje rasporeda do kraja prvenstva. Teško je reći, ali čini se da Atletico ipak ima najteži put. U 31. gostuje kod Athletica, u 35. kod Valencije, a u posljednjem kolu ide na noge Barceloni.

Hoće li Barca pustiti Atleticu?

Zadnje kolo bi moglo biti posebno intrigantno. Ako Atleticu bude potrebna pobjeda za sigurno prvo mjesto, a Real i dalje bude ispred Barcelone, pitanje je kako će se postaviti Katalonci? Hoće li Barcelona u tom slučaju „tankirati“ samo kako Real ne bi osvojio titulu? Naime, Real u posljednjem kolu dočekuje Espanyol, a to znači da mu tri boda ne ginu. U nogometu je svašta moguće, ali da Espanyol otme Realu prvenstvo usred Madrida… Taj film ćemo jako teško gledati.

Enrique navija za Barcu, a Real gostuje u Vigu

Barcelona bi možda mogla imati određenih problema u gradskom derbiju s Espanyolom u 31. kolu, igra se na stadionu Espanyola, a zna se da se ta dva kluba, najblaže rečeno, ne podnose. Najteže gostovanje Barce iz ove perspektive čini se na El Madrigalu kod Villarreala u 35. kolu.

Real u sljedećem kolu gostuje kod Seville, a u 32. kolu kod Real Sociedada, a moguće je da će imati problema i sa Celtom u 37. kolu u Vigu. Zna se da je trener Celte Luis Enrique, a on se nedavno javno odredio za koga navija u ovoj utrci.
„Uvijek sam za Barcelonu“, poručio je Enrique koji je svojedobno prešao iz Reala u Barcelonu i time izazvao veliku buru u Španjolskoj.

Real ima najlošiji međusobni skor

Sve su ovo samo hipoteze gdje bi „trojci“ trebalo biti najteže, ali skrivene nagazne mine uvijek su moguće. Jedno je sigurno - u slučaju da sve tri momčadi u zadnje kolo uđu bodovno poravnate, Real će biti u najlošijoj poziciji, jer s obje momčadi ima negativan međusobni skor. Barceloni i Atleticu pobjeda u međusobnom duelu jamči titulu prvaka. Na Vicente Calderonu odigrali su 0:0.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider