Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Nasljednik Xavija

Dokaz da Barca kupuje zvijezdu Dortmunda? On je razvalio Real!

Ilkay Gundogan privukao je pažnju velikih klubova odličnim igrama u prošloj sezoni...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon što se Victor Valdes ozlijedio na utakmici sa Celtom na Camp Nou, nije ostalo nezamijećeno da na stadionu nije bilo glavnog liječnika kluba Ricarda Prune.

Mnogi su se upitali gdje je Pruno? Spekulacije su se počele rojiti kada je stigla vijest da je glavni liječnik Barcelone viđen u Njemačkoj. U Barceloni su potvrdili kako je Pruno u Njemačkoj na liječnikom simpoziju, no malo tko je povjerovao u to objašnjenje. Međutim, ubrzo su njemački mediji objavili kako je Pruno skoknuo do Dortmunda kako bi se uvjerio u zdravstvenu situacija zvijezde Borussije Dortmund Ilkaya Gundogana, koji pati od misterioznih bolova u leđima i trenutačno je izvan travnjaka.

Idealna zamjena za Xavija

Barcelona u međuvremenu nije potvrdila ali ni demantirala ove spekulacije. Logično je zaključiti kako Barcelona ozbiljno namjerava kupiti Gundogana pa je zato poslala liječnika da provjeri kako teče njegov oporavak. Gundogan je privukao pažnju velikih klubova odličnim igrama u prošloj sezoni, a Barceloni je zapeo za oko nakon polufinalnog dvoboja Lige prvaka s Real Madridom, kada je bio jedan od najboljih igrača u objema utakmicama.

Gundogan ima 23 godine, igra na pozicija veznog igrača, važi za iznimno kreativnog igrača, ali i neumornog trkača. Katalonci navodno u Gundoganu vide idealnog nasljednika za svojeg senatora Xavija Hernandeza.

Borussia nema izbora - mora ga prodati?

Njemačkom reprezentativcu istječe ugovor s Borussijom sljedeće godine tako da će ga klub iz Dortmunda vjerojatno prodati u ljeto, ako ne pristane na produženje ugovora, kako mu se ne bi dogodilo da izgubi pravo na odštetu.

Gundogan je izvan travnjaka od kolovoza prošle godine zbog problema s leđima. Ozlijedio se na prijateljskoj utakmici Njemačke i Paragvaja. Kako je sam kazao za njemačke medije, uhvatila ga je panika, nije se mogao kretati, čak ni sjediti a ni stajati, osjećao se kao da je paraliziran. Srećom ubrzo se oporavio, danas već trenira s ostatkom momčadi, doduše smanjenim intenzitetom, ali dobro se oporavlja.

Je li Zubizarreta mislio na Gundogana?

Krajem prošle godine počele su spekulacije oko interesa Barcelone. Bild je pisao kako su se igračev otac i stric našli s emisarima Barcelone. Sportski direktor Barcelone Andoni Zubizarreta u listopadu prošle godine snimljen je u Njemačkoj kada je išao na dogovor s Borussijom M'ladbach oko transfera vratara Marca-Andrea ter Stegena. Tada je natuknuo kako u Njemačkoj ima još zanimljivih igrača Barceloni. Očito je mislio na Gundogana.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider